PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA BIOGRADA NA MORU od 26.03.2020.

Objavljeno: Četvrtak, 26. ožujka 2020. 16:09
Ocijeni
(0 glasova)

Ovim putem informiramo građane Grada Biograda na Moru da je trenutna situacija u vezi korona virusa pod kontrolom. Iako su jučer zabilježeni novi slučajevi oboljelih od korona virusa u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru, tijekom današnjeg dana, nije potvrđen niti jedan novi slučaj a sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima, nalaze se u samoizolaciji i pod kontrolom narednih 14 dana.
Molimo sve građane da prate i slušaju SAMO službene informacije izdane od strane Stožera Gradske, Županijske i Državne civilne zaštite te ostalih relevantnih službi uključenih u rješavanje ovog problema u kojem se svi nalazimo.
Biograd na Moru se trenutno ne nalazi u karanteni jer prema procjenama stručnih službi za to nema potrebe na današnji dan.
Odluku o uvođenju karantene za područje Grada Biograda na Moru, donijet će Nacionalni Stožer civilne zaštite na temelju procjene stručnjaka, odnosno Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Službe za epidemiologiju.
Zahvaljujemo svim sugrađanima na razumnom ponašanju i postupanju, te još jednom pozivamo sve građane Grada Biograda na Moru da se i dalje pridržavaju svih uputa i preporuka nadležnih službi jer jedino takvim ponašanjem i postupanjem možemo zaštititi svoje bližnje, starije osobe i ostale.

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE ZADARSKE ŽUPANIJE: 023/350-318

NACIONALNI POZIVNI CENTAR ZA KORONAVIRUS: 113 (0-24)

BROJ DEŽURNOG EPIDEMIOLOGA: 098/332-765 (0-24)

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA