Polovica je srpnja i vrijeme pune turističke sezone

Objavljeno: Petak, 17. srpnja 2020. 07:25
Ocijeni
(0 glasova)

Iako je polovica srpnja vrijeme koje smo barem do sada, nazivali početkom takozvane "špice sezone" ove godine na žalost o tome zbog situacije s covidom ne može biti ni govora. No, i unatoč tomu  turistička slika u našem gradu znatno se popravlja, jer je ovog zadnjeg vikenda u Biograd pristigao znatan broj gostiju, što svakako ohrabruje. Među gostima trenutno je najviše domaćih, a potom Slovenaca koji su godinama vjerni posjetitelji našeg grada, a tu su dakako i Nijemci, Austrijanci Česi, Talijani te ostali, samo u nešto manjem broju.
Kapaciteti koje oni popunjavaju uglavnom je privatni smještaj, kampovi i objekti gdje nema velikog broja ljudi. Tako se na žalost određena doza straha od virusa ipak odražava na neke od kapaciteta poput primjerice hotela čija popunjenost barem za sada ozbiljno zabrinjava. Mjere zaštite kojih se svi moramo pridržavati provode se na svakom koraku, a domaćini i turisti ih se pridržavaju pa za sada i nema nekih većih problema.
Naime, u našem gradu nema oboljelih, a i u čitavoj županiji ta brojka varira između tri i pet. Plaže koje smo proteklih dana obišli lijepo su popunjene s obzirom na situaciju, a u gradu Biogradu one se protežu od samog grada i prve gradske plaže Dražica pa do Solina, i dalje u dužini od gotovo dva kilometra.
Mjesta za "socijalnu distancu" ima dovoljno, kao i u gradu i velikom izboru kafića, restorana, pizerija na rivi, tako da oni koji su tu zasigurno mogu uživati. Šteta je što ove godine nema kulturnih priredbi klasične i zabavne glazbe, kazališnih predstava na otvorenom, koncerata i "klapske pisme" koje su prepoznatljivi dio biogradske turističke slike, a nedostaju i brojni ulični svirači, plesači i perfomeri koji su davali posebnu draž gostima grada u večernjim satima. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA