Ponuda za goste duž šetnice i šire

Objavljeno: Utorak, 21. srpnja 2020. 11:35
Ocijeni
(0 glasova)

Iako manji broj turista od uobičajenog za ovo doba godine, grad Biograd ipak odaje sliku pravog turističkog mjesta.
Naime, ovih dana u gradu je nešto više od 4 i pol tisuće gostiju, a za njih se kao i obično nude različiti sadržaji. Tako primjerice duž šetnice uz gradske plaže već prepoznatljiva ponuda različitih ljetnih artikala. Pored onih najčešćih za plažu, tu su i suveniri, slani i slatki zalogaji, kuhani kukuruz, voće i napici, te druge usluge koje su obilježje svake turističke sezone.
Iako skromnija nego ranije, jer je znatno manji broj koncesionara i ponuđača, a oni koji su tu strahuju hoće li ovo ljeto uopće biti isplativo, jer štandove su morali platiti dok je ishod sezone neizvjestan. No i unatoč epidemiološkim mjerama i preporukama civilnog stožera za zaštitu od koronavirusa, čini se da sve to ipak nekako ide i da gosti uživaju u lijepom vremenu, moru i suncu, što je i najvažnije.
Kako u gradu nema oboljelih, što je dodatni bonus, a svi oni koji se bave turizmom na bilo koji način, kao i gosti uglavnom se pridržavaju naputaka o zaštiti, uz maske i socijalnu distancu što je vidljivo na brojnim mjestima u gradu.
U našem obilasku uz biogradske plaže i šetnicu zabilježili smo i različite usluge i ponudu, a u večernjim satima, te ustvrdili kako naši gosti naprosto uživaju u šetnji gradom, sladoledu i piću u brojnim kafićima duž rive, ali i posjetu, restoranima te posebno pizzerijama, koje su uvije privlačile brojne goste. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA