Udarni vikend u gradu Biogradu

Objavljeno: Subota, 25. srpnja 2020. 23:28
Ocijeni
(0 glasova)

Za protekli vikend u gradu Biogradu doista možemo slobodno reći da je bio onaj udarni. Najbolje to potvrđuju  snimci na plažama i ulicama grada, ali i podaci o broju gostiju koji ipak, i unatoč koronavirusu raste iz dana u dan.
Naime prema podacima e-Visitora još prije nekoliko dana u gradu Biogradu je evidentirana brojka od
6.607 gostiju, od čega 2.088 domaćih i 4.519 stranih, što je manje za oko 50% od prošle godine.
Najviše gostiju dolazi iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Češke, Poljske i Austrije, a popunjenost kapaciteta je slijedeća: kampovi 39 %, objekti u privatnom smještaju 31 %, hoteli 21 %, dok nedostaju brojke nautičkog turizma, koje bi trebale biti dobre obzirom na izoliranost plovila u marinama, što osigurava i neku dodatnu sigurnost. Međutim, protekli vikenda znatno je promijenio turističku sliku u gradu jer je  pristigao veći broj gostiju, a što će dakako u svim smještajnim kapaciteta znatnije promijeniti i ove trenutne brojke. Lijepo i toplo vrijeme, čisto more i ljubazni domaćini, te u mnogim vrstama smještaja i nešto nije cijene, svakako nije zanemariva činjenica koja se pruža našim gostima. Šteta je što im zbog sigurnosti nismo u mogućnosti, ponuditi malo više kulturno zabavnih događanja na koje su navikli, stvoriti onaj dalmatinski ljetni štih, no nije vrijeme za eksperimente.
Inače u gradu nema oboljelih od koronovirusa i možemo slobodno reći da Grad dobro funkcionira. Pridržavanje propisanih epidemioloških mjera svi se pridržavaju te se nadamo da će tako biti i nadalje. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA