Lijepa i vesela priča-iz vrtića

Objavljeno: Četvrtak, 30. srpnja 2020. 23:41
Ocijeni
(0 glasova)

Vruće ljeto i psihoza nametnuta Corona virusom, svima nam već pomalo teško pada.
Pokušali smo se barem nakratko isključit iz tih svakodnevnih i ozbiljnih tema, te malo mira, zabave i dječjih bezbrižnosti pronašli u druženju s najmlađima, i to gdje drugdje do u biogradskom dječjem vrtiću, sve dakako po preporučenim mjerama zaštite.
Naime, ova dječja ustanova i tijekom ljetnih mjeseci radi „punom parom“ iako je broj polaznika znatno manji, te je  taj ljetni program malo modificiran i prilagođen prilikama. Za posjet ovom biogradskom  vrtiću više je razloga, a jedan od njih je i posebno maštovito uređen okoliš, te vrt s povrćem koji već obilato daje plodove, a koji se pripremaju za obroke u vrtićkoj kuhinji.
U vrijeme kada vrtić nije radio njegovi su se djelatnici, a posebno odgojiteljice „uhvatile“ ozbiljnog posla. Uz činjenicu što su zasadile povrće u krugu zgrade, te i nadalje vode brigu o njemu sve do njegova dozrijevanja, osmislile su u cvjetne aranžmane, gredice i lončanice sa sezonskim cvijećem, koje krase dvorište na ulazu u vrtić. Uz to osmislile su, obojile i oslikale, klupe  igraonice u dvorištu, vlakić i druge didaktičke igračke, kako bi djeca imala što veseliju i ljepšu sliku te ugođaj za vrijeme boravka u vrtiću.
U vrijeme našeg posjeta zatekli smo grupu djece različitog uzrasta koji su se veselo igrali u hladovini uz nazočnost svojih odgojiteljica. U ovom ljetom programu naš Centralni dječji vrtić okuplja i djecu iz drugih vrtića, onoga na Kosi i onog smještenom u hotelu „Adria“, kazale u nam „tete“ Daria Vuksan, Ana Šarić i Antonije Potočki. Radimo svakodnevno s oko 60-ak djece i to s dvije mješovite grupe, dvije mlađe mješovite, te dvije jaslične, a radno vrijeme nam je od 6 i 30 do 16 i 30. Sve je već uigrano i nema nekih većih poteškoća barem što se ovog ljeta tiče, no kako će biti nakon toga vidjeti ćemo.
Uglavnom i mi i kolegice, te svo osoblje vrtića maksimalno se angažiramo na svim aktivnostima koje se provode,pa je tako bilo i na uređenju ovog našeg okoliša i dakako vrta na koji smo s pravom ponosni kazale su one. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA