Akcija dobrovoljnog darivanja krvi aktiva Biograd

Objavljeno: Petak, 04. rujna 2020. 07:59
Ocijeni
(0 glasova)

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi aktiva Biograd održana je u biogradskoj Srednjoj školi ,dakako uz sve preporučene mjere zaštite sukladno Covid -19. Akciji dobrovoljnog darivanja krvi pristupilo je 43 dobrovoljna darovatelja, što je nešto manje od uobičajenih odaziva. S obzirom da smo turističko mjesto u ljetnim mjesecima manji je odaziv darivatelja zbog rada u sezoni iako se nadamo da će se i to promijeniti jednog dana jer su u ljetnim mjesecima potrebe za krvlju povećane, kazala nam je Franka Troskot ravnateljica biogradskog GDCK. Svakako u ljetnim mjesecima nam se pridruže darivatelji iz različitih krajeva Hrvatske koji se nađu na ljetovanje kod nas i ovim putem im zahvaljujemo. Svakako to potvrđuje i onu da kad postaneš darivatelj krvi ulaziš u veliku obitelj dobrovoljnih darivatelja krvi koji nesebično daju najhumaniji poklon od srca, kazala je ona.
Na ovoj akciji je ukupno prikupljeno 38 doza krvi dok 5 darivatelja nažalost nije bilo u mogućnosti darovati krv.

Akciji su pristupili: Arić E., Babara S., Bakija I., Bešlić A., Bezinović M., Birkić M., Burčul M., Burčul N., Bušić V., Colić D., Demo F., Erlić E., Galić I., Ivanović L., Ivanović S., Kuterovac J., Lukačić M., Mikulić J., Mitrović M., Mrkić K., Mrkić M., Mrvica M., Pavlinović M., Peraić A., Peraić D., Peraić Z., Pilipović I., Potočki A., Pribilović D., Prtenjača L., Rajšić M., Rosan Baus I., Šamadan Ž., Šaponja D., Šarić A., Škiljić M., Štampalija M., Vasilj V., Velić K., Zagorac M., Zelić D., Zrilić A. i Žutelija M.
Krv je lijek koji se ne može stvoriti umjetnim putem što naše darivatelje krvi svrstava u kategoriju super heroja koji nesebično spašavaju 3 života svakom svojom darovanom dozom krvi. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA