Skrb o starijim osobama

Objavljeno: Ponedjeljak, 07. rujna 2020. 08:23
Ocijeni
(0 glasova)

U sklopu programa biogradskog Gradskog društva Crvenog križa jedna od zadaća je i skrb o starijim osobama.
Tako su se primjerice već počele provoditi neke od aktivnosti na tom planu, a proteklih dana provedena je ona pod nazivom Aktivni zajedno. Kroz taj projekt kako nam je kazala Franka Troskot ravnateljica biogradskog Gradskog društva, provedena akcija besplatnog preventivnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka umirovljenicima grada Biograda.
Važno je napomenuti kako je akcija provedena u skladu sa svim epidemiološkim mjerama uz podjelu medicinskih maski. Hvala našim volonterima, koji su pridonijeli provođenju ove aktivnosti.
Bespovratna sredstva u iznosu od 1.285.155,90 kuna su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % i iz Europskog socijalnog fonda 85% za provođenje projekta "Aktivni zajedno" (UP.04.2.1.09.0005)
Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika.

Na akciju u Biogradu se odazvalo desetak umirovljenika te se nadamo većem odazivu kako se budu upoznavali sa našim aktivnostima.

U sklopu projekta 25.8. 2020. godine akciju mjerenja tlaka i šećera proveli smo i na otoku Pašmanu za naše korisnike programa Pomoć u kući kojoj se odazvalo 13 umirovljenika, kazala nam je ravnateljica Troskot J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA