Turizam još uvijek traje

Objavljeno: Petak, 11. rujna 2020. 13:42
Ocijeni
(0 glasova)

Lijepo i sunčano vrijeme kasnog ljeta u gradu Biogradu pruža ugođaj kakav se samo poželjeti može. Stoga ne čudi što unatoč prilikama kakve su ove sezone, grad bilježi relativno uspješne turističke rezultate.
Tako je primjerice u mjesecu kolovozu Turistička Zajednica grada Biograda evidentirala 38.703 gosta , koji su ostvarili 292.280 noćenja, a što je 70% od protekle 2019. godine. Najviše gostiju i u kolovozu bilo je iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Češke i Poljske, dok je popunjenost kapaciteta također za ovu sezonu već standardan, najviše u privatnom smještaju, zatim kampovima, te hotelima i drugim smještajnim kapacitetima.
Trenutno u gradu Biogradu ljetuje još 1.760 turista, a što je 45 %  od prošlogodišnjeg broja. Stoga se s pravom očekuje da posezonsko razdoblje koje slijedi barem djelomično nadoknadi manjak koji je evidentan tijekom pune turističke sezone, no sve dakako ovisi prilikama i epidemiološkim mjerama koje Stožeri često mijenjaju što dakako unosi i dosta nesigurnosti među turiste, no  isto tako evidentno je da im neki od njih pridaju više, a neki manje pozornosti. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA