Humanitarna akcija pod nazivom "Solidarnost na djelu"

Objavljeno: Četvrtak, 15. listopada 2020. 14:32
Ocijeni
(0 glasova)

I ove godine biogradsko GDCK pridružuje se zajedničkoj akciji svih društava hrvatskog Crvenog križa koja se u pod nazivom "Solidarnost na djelu" provodi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske.
Ove godine akcija se provodi pod geslom "Ne dvoji, za drugog izdvoji", a cilj svih načina njezinog provođenja jeste pomoći onima u potrebi. Jedan od vidova prikupljanja na našem području provoditi će se i u suradnji sa školama, na način da će svaki razred koji sudjeluje u akciji prikupiti robu i sredstva te napraviti svoj humanitarni paket, koji će biti naslovljen na određenog primatelja. Na taj način nastoji se razviti solidarnost i empatija među učenicima odnosno mladima, kazali su nam djelatnici biogradskog Crvenog križa.
Osim toga kao i ranijih godina u prostoru Trgovačkog centra Bure postavljena je velika košara u koju posjetitelji centra mogu odvojiti neki od artikala za potrebe socijalno ugroženih žitelja grada Biograda i okolnih mjesta pod djelovanjem biogradskog GDCK-a.
Humanitarne akcije u ovo vrijeme imaju posebnu misiju, jer se odvijaju pred nadolazeće blagdane, a njihova vrijednost utoliko je veća što se upravo u to vrijeme i na takav način najbolje odražava solidarnost prema onima u potrebi kojih je na žalost svaki dan sve više.
Žitelji Biograda uvijek su imali razumijevanja za potrebe drugih te su humanitarne akcije koje u svim drugim prigodama provodi GDCK grada Biograda uvijek bile dobro prihvaćene i uspješno realizirane. Stoga ne čudi što je velika košara u trgovačkom centru Bure, tek što je postavljena već gotovo do vrha puna različitih vrsta roba, a poznato je kako se u nju mogu stavljati namirnice poput brašna, šećera, ulja, riže, tjestenine, konzervi, čokolade i druge, te brojne higijenske potrepštine, koje si mnogi naši sugrađani slabijeg imovinskog stanja ne mogu priuštiti.
Stoga očekujemo da će i nadalje ova košara biti u fokusu i vaše pažnje, te da ćete prilikom kupovine u supermarketu "ubaciti" u nju i nešto od navedenog za potrebite, kako bi im olakšali i barem malo uveselili blagdansko vrijeme koje ubrzo stiže. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA