Uz dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Objavljeno: Utorak, 17. studenoga 2020. 22:35
Ocijeni
(0 glasova)

Obljetnica stradanja je i vrijeme sjećanja na tužne događaje iz naše prošlosti.  Dan je to kada se svim žrtvama i stradalnicima Domovinskog rada odaje priznanje i zahvalnost, kako bi se sačuvala uspomena na njihova najveća djela kao što su položeni životi. Stoga je naša dužnost sačuvati uspomenu na sve njih, a posebno na simbole tih stradanja Vukovar i Škabrnju.
U gradu Biogradu već se niz godina u različitim oblicima i na različitim mjestima odaje  zaslužena počast žrtvama, no ono najupečatljivije je paljenje svijeća uoči samoga dana stradanja 18. studenog, u Vukovarskoj ulici u gradu Biogradu.
Za Vukovar i Škabrnju ta dva nama bliska grada stradalnika, paljenje svijeća i mimohod s lampionima upriličen je i ove godine, a u njemu je uz organizatore Grad Biograd sudjelovala i biogradska osnovna škola te veliki broj žitelja grada. Okupljeni skup i tu humanu gestu suosjećanja prema najvećim žrtvama rata, blagoslovio je biogradski svećenik don. Nikola Tokić, te uz prigodne riječi sve nazočne pozvao na molitvu i „neka im je laka hrvatska zemlja“.
Uz ovaj dan kada se prisjećamo strahota i žrtava rata govorilo se u predškolskim i školskim ustanovama, te su svi na svoj način pa tako i najmlađi, polaznici biogradskih dječjih vrtića, izrazili svoju sućut, na svoj mali, nevini način crtežima, srcima….U čitavoj zgradi biogradske Gradske uprave gorjele su svijeće kao i u domovima mnogih žitelja grada. Uz taj tužni dan sjećanja članovi biogradskog moto kluba „Duhovi“ kod već poznatog  murala Torcide uz zgradu pošte, također su zapali svijeće, točnije lampione sa željom da u spomen na njih, njihove duše, titraju i svijetle, pričaju priču, čuvaju sjećanja, da se ne zaboravi. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA