Humanitarna akcija biogradskog Gradskog društva Crvenog križa „Zajedno za Nenu“

Objavljeno: Utorak, 22. prosinca 2020. 16:59
Ocijeni
(0 glasova)

Još jedna u nizu humanitarna akcija biogradskog Gradskog društva Crvenog križa, pokazuje da je humanitarno djelovanje u ovom društvu doista prioritetno.

Ovom prigodom govorimo o akciji koju je društvo pokrenulo za našeg sugrađanina Nenu, a koja već daje prve rezultate. Akcija se odvija pod nazivom „Zajedno za Nenu“, a trajati će i nakon praznika, točnije do 15. veljače slijedeće godine.

Cilj ove akcije kako kažu u CK grada Biograda, nabavka komunikatora za našeg volontera i člana Kluba mladih Nenu Barića s ciljem poboljšanja komunikacije i socijalne interakcije Nene s njegovom okolinom. Neno je rođen 1985. godine i živi sa svojim roditeljima u gradu Biogradu. Kao volonter i član kluba mladih sudjeluje u brojnim aktivnostima Društva. Slobodno vrijeme voli provoditi sa svojim osobnim asistentom u obilasku grada. Nabavom komunikatora, Neni bismo osigurali i opseg njegovog sudjelovanja u našim zajedničkim aktivnostima te osigurali jasniju komunikaciju s okolinom, koja nije navikla na njegov otežan govor takozvanim Tetraparesis spasticom, oblikom celebralne paralize koja zahvaća i paralizira sva četiri uda i utječe na govor.

Nabavkom komunikatora Neno će moći jasno i razgovjetno svoje misli prenijeti svojim sugovornicima pogotovo pri upoznavanju novih ljudi, čije uho nije naviknuto na njegov na njegov težak govor. Osim direktne komunikacije, komunikator će mu olakšati i bržu pisanu komunikaciju s njegovim prijateljima širom Hrvatske i svijeta.

Cilj nam je prikupiti 50.000,00 kuna, od kojih smo već prikupili oko 7,5 tisuća pomoću donacija građana, također i iz kasica GDCK Biograd na Moru. Kasice možete pronaći u Bure Centru, u Fini, OTP banci u Biogradu te Partner banci Pakoštanima, te u podružnicama Hrvatske pošte u Biogradu, Tkonu i Sv. Filipu i Jakovu.

Svi koji se žele uključiti u ovu humanitarnu akciju, uz već spomenute kasice donacije se mogu uplatiti i na račun otvoren u Erste banci, za potrebe humanitarne akcije, a svoj prilog možete uplatiti i na IBAN: HR1524020061500090014 uz opis plaćanja „Zajedno za Nenu“ poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Biograd. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA