Povratak turizmu

Objavljeno: Srijeda, 28. srpnja 2021. 23:09
Ocijeni
(0 glasova)

Sredina je ljeta i druga polovina mjeseca srpnja, točnije, vrijeme koje prepoznajemo i koje smo uvijek označavali kao „špica sezone“. Poznato je da je zbog pandemije došlo do poraznih turističkih rezultata, a slijedom toga i prošlogodišnju sezonu najbolje je zaboraviti.

Jer ovo ljeto unatoč svemu ipak nudi malo optimističnije poglede na turizam i njegovu ulogu u ukupnom turističkom privređivanju grada Biograda. Turistički djelatnici i sve djelatnosti koje su na bilo koji način vezane uz turizam, daju maksimum kakao bi od ove sezone „izvukli“ nešto više i spasili što se spasiti da. Dobar start i dobar nastavak sezone koji se uz poštivanje svih epidemioloških mjera nastoji održati, daje bez sumnje određene rezultate, jer je broj gostiju iz dana u dan ipak sve veći.

Tako primjerice danas govorimo o preko 9.500 u gradu Biogradu što još uvijek nije dostiglo ono pred pandemijsko stanje, ali je bez sumnje sve bolje i bolje. Za bolji osjećaj gostiju u gradu uz plaže koje su adekvatno opremljene, ove sezone „procvjetale“ su i cvjetne instalacije u Centralnom gradskom parku, a za slikanje i nagrađenu „naj fotografiju“ postavljen je ispred Turističke zajednice i brod s pozdravima s ljetovanja, kako to obično i biva.
Obzirom na činjenicu da je epidemiološka situacija u gradu dobra, počele su se održavati i prigodne priredbe, a koje je u zadanim okvirima moguće realizirati. Restorani i kafići, te ulični štandovi na otvorenom prostoru uglavnom dobro rade, a i prigodni kulturni događaji održavaju se također na za to prilagođenim prostorima.

Tako se primjerice na Trgu Brce koji je pogodan i za održavanje nužne distance, za goste grada upriličeni koncert biogradske Gradske glazbe, a koji će se održavati svakog ponedjeljka s početkom u 21 sat. Na trgu je uspješno izvedena i jedna kazališna predstava zagrebačkog teatra „Rugatino“ no žalost otkazan je koncert mađarskih glazbenika Windsingers-a - A cappella pod palmama, koji će se možda, naknadno održati u gradu. U planu je još nekoliko kulturno zabavnih priredbi koje je Turistička zajednica grada predvidjela do konca ljeta, a koliko će se od svega uspjeti realizirati ovisi o puno toga. J.F.

Foto galerija

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA