Zaživjele aktivnosti s najmlađima

Objavljeno: Petak, 24. rujna 2021. 13:53
Ocijeni
(0 glasova)

Početkom jeseni i nove školske godine, intenzivirali su se i brojne aktivnosti s mladima, a koje su nezamislive bez suradnje s Gradskom knjižnicom.

Tako su u proteklih dana u njenom prostoru upriličeni posjeti učenika osnovne škole, a započele su s radom i edukativne radionice koje će se provoditi kontinuirano. Prednost rada u novim prostorima je u tome što ima dovoljno mjesta za različite aktivnosti, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera poput obveznog razmaka i slično.

Taj ambijent nove suvremeno opremljene knjižnice iskoristili su učenici 4. c razreda biogradske osnovne škole, koji su sa svojom učiteljicom Majom Pilipović u njezinom prostoru „odradili“ sat lektire, predviđen planom i programom obveznog školskog programa. Uz to započele su sa radom i edukativne radionice u organizaciji knjižnice, a koje su uvijek bile rado posjećene, te se na njih i sada očekuje dobar odaziv.

Prva takva radionica koja je da tako kažemo „otvorila“ ovogodišnju sezonu edukacija kroz radionice i obradu najrazličitijih tema bila je „Zrcalo budućnosti“. Priča je to iz koje se može naučiti kako sve u nama i oko nas svjedoči različitosti, a u čemu je upravo ljepota postojanja.

Voditeljica radionice Kristina Barbaroša, zadovoljna je odazivom i zanimanjem za rad u radionicama, a upiti za daljnji rad i teme koje će se obrađivati je sve više. Stoga ako je suditi po tome, ovo će biti plodna, kulturna, zabavna, obrazovna i edukativna jesen u prostorijama nove knjižnice, uz dobru suradnju sa predškolskim i školskim ustanovama ali i gradskim udrugama. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA