Država uplatila sedam milijuna kuna za Poduzetnički inkubator

Objavljeno: Četvrtak, 21. listopada 2021. 21:12
Ocijeni
(0 glasova)

U sklopu jučerašnjeg boravka u Biogradu na Moru ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak posjetila je i obišla Poduzetnički inkubator za koji je potom uručila ugovor o sufinanciranju projekta gradonačelniku Biograda na Moru Ivanu Knezu.
- Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekata iznosi 6,93 milijuna kuna bespovratnih sredstava Gradu Biogradu na Moru, kazala je Tramišak.
Tijekom obilaska Poduzetničkog inkubatora ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo provedbom projekta i popunjenošću inkubatora. Domaćini su bili biogradski gradonačelnik Ivan Knez, državni tajnici Šime Erlić i Šime Mršić te Ivan Čupić, voditelj LAG-a Laura i FLAG-a Lostura.

Svrsishodno korištenje EU sredstava
- Raduje me da poduzetnici u ovom poduzetničkom inkubatoru imaju priliku svoje ideje i proizvode finalizirati u gotov proizvod. Ovo je velika prilika njima i Gradu Biogradu na moru da razvijaju poduzetnički duh i pokažu da Biograd brine za sve, rekla je Tramišak.
Ukupna vrijednost projekta iznosila je 33.811.501,61 kuna, a bespovratnim sredstvima Europske unije sufinancirano je 19.945.669,41 kuna.
- Ovakav Poduzetnički inkubator koji je financiran sredstvima Europske unije jedan je od kvalitetnih primjera na koji i kakav način treba koristiti sredstva Europske unije, istaknula je ministrica.
Nataša Tramišak je dodala da kada govorimo o pozivima koji su bili namijenjeni poduzetnicima, njihovim projektima razvoja izgradnje, opremanju njihove infrastrukture, veliku potporu dao je i javni sektor, gradovi i županije, i svi koji su prepoznali priliku graditi poduzetničke centre, poduzetničke inkubatore, tehnološke inkubatore, akceleratore ali dakako i poduzetničke i poslovne zone.

Veliko zadovoljstvo ugovorom
Gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez izrazio je veliko zadovoljstvo uručenim ugovorima te je zahvalio MInistarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na otvorenosti i pomoći koju daje jedinicama lokalne i regionalne samouprave ovakvim pozivima i sredstvima koja su od velike važnosti za sve.
- Riječ je o sredstvima iz državnog proračuna, a sada se ugovorom za » Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru« u iznosu 6.932.916,10 kuna financira dio koji je trebao platiti Grad, poručio je Ivan Knez.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA