Još jedan doprinos predblagdanskom ugođaju

Objavljeno: Četvrtak, 23. prosinca 2021. 13:20
Ocijeni
(0 glasova)

Da je ovogodišnja predblagdanska atmosfera u gradu Biogradu na zavidnoj visini , osjeća se na svakom koraku. Ukrašene gradske ulice, trgovi, adventski sajmovi te niz drugih događanja samo su neki koji se u našem gradu održavaju uoči Božića. Jedan od takvih, koji svakako vrijedi istaknuti jeste i bakalar biogradske Srednje škole, koji se već niz godina priprema i besplatno dijeli.

Tako vjerni toj tradiciji i ove godine učenici Srednje škole smjer kuhari i konobari, sa svojim mentorima pripremili su njihov već poznati specijalitet bakalar na bijelo, koji je, kako su nam kazali oni koji su ga kušali bio „za prste polizat“ a što najbolje potvrđuje brzo pražnjenje teča s ovim specijalitetom. No uz bakalar koji je bio u centru pažnje, ništa manje nisu bili zanimljive fritule i topli napitci te poklončići sa slasticama, prženim bajamima i slično, a sve to pripremljeno učeničkim rukama u nazočnosti njihovih mentora.

Srednjoškolci i profesori ove škole podržali su ovu akciju i nazočili događanju u biogradskom Centralnom parku. Na ovoj humanoj aktivnosti angažirali su se profesori škole Marin Banović, Petar Jureško i Kristijan Pezelj u kuharsko konobarskom, točnije ugostiteljskom dijelu dok su uz učenike ekonomske struke i prodavača na ovom skupu nazočile i profesorice Davorka Demo, Josipa Labar i drugi, koji su svojom nazočnošću uveličali i podržali ovu humanu akciju njihove škole. Ekonomisti su, kakala nam je prof. Demo predstavili svoje vježbeničke tvrtke a ovom su prigodom darivali paketiće sa slatkišima i bookmarkerom s kalendarom koje su dijelili prolaznicima. Sve to uoči

Božića ima poseban značaj i potvrđuje kako je dobro činiti dobro, ali i družiti se, jer bez zajedništva i dobre volje ,nema ni dobrog raspoloženja, a ono nam je svima itekako potrebno.J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA