Položeno cvijeće na spomen obilježje u Solinama

Objavljeno: Srijeda, 15. lipnja 2022. 08:01
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i svake godine dan pogibije pripadnika Specijalnih postrojbi HV na plaži Soline prigodno se obilježava u gradu Biogradu. U spomen na tu tužnu 29. obljetnicu, Grad Biograd i Udruga 1.A. Satnije 113. šibenske brigade i ove je godine prigodnim okupljanjem, mimohodom, molitvom, te paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na spomenik stradalnicima odala dužnu počast.

Toga dana svoje živote izgubili su pripadnici HV, mladi ljudi, Marijan Pulic, Jozo Tomić, Karla Paić, te civilne osobe Lidija Vrankulj i Danijela Vidaković.

Okupljanjem ispred zgrade Gradske uprave sudionike mimohoda dočekao je gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez, dok je o samom događaju za lokalnu radio postaju nešto više kazao Dragan Tolja-Tetejac, predsjednik Udruga1.A.Satnije 113. brigade. Opetovao je ono što se dogodilo prije 29. godina ali se nikada neće i ne smije zaboraviti.

Toga dana naime, ničim izazvani pobunjeni Srbi, napali su Biograd raketnim sustavom Orkan s kasetnim punjenjem i takozvanim „zvončićima“ zasuli civilne objekte pa tako i plažu Soline. Svoju želju za malo mora i sunca platili su svojim mladim životima, ma tko bi ikada mogao zaboraviti. U šutnji i mimohodu do mjesta stradavanja, sudionici ove tužne povorke stigli su u pratnji biogradske gradske glazbe, svečano i dostojanstveno kako i priliči prilici.

U nazočnosti svećenika i molitve, prigodnih riječi pripadnika HV te molitve svih nazočnih, rodbine i prijatelja, prisjećanje na taj dan i te ljude, obilježen je jednostavno, ljudski, toplo i iskreno, paljenjem svijeća, molitvom i cvijećem kod spomenika koji simbolizira njihovo zajedničko vječno počivalište…J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA