Počela puna turistička sezona

Objavljeno: Utorak, 21. lipnja 2022. 11:30
Ocijeni
(0 glasova)

Možemo slobodno reći da je puna turistička sezona konačno počela. Naime, i unatoč dobrom predsezonskom razdoblju u gradu Biogradu nastavlja se i nadalje dobar turistički trend, dok je zadnji produženi vikend definitivno potvrdio predviđena očekivanja.

Preko 6000 turista u našem gradu koji borave u biogradskim smještajnim kapacitetima, prije svega hotelima biogradske „Ilirije“, kampovima ali veliki broj njih i u privatnom smještaju, doista uživaju.

Lijepo i toplo vrijeme koje je značajan čimbenik turizma, ide nam na ruku, pa su ovih dana značajnije pune i plaže koje se protežu u skoro dva kilometra duž šetnice pa i dalje. Živost u gradu vidljiva je na svakom koraku, tijekom čitavog dana, te se i ponuda najrazličitijih usluga povećava iz dana u dan.

Nude se izleti brodom na Kornate i druge kraće ture, obilazak znamenitih sakralnih objekata kojih je na području grada i šire veliki broj, a nije potrebno posebno naglašavati da su se za tako veliki broj gostiju, posebno pripremile trgovine koje nude veliki izbor najrazličitijih roba za more, plažu ali i darovni program, što znači suveniri i slično.

No, svakako ne smijemo zaboraviti restorane, picerije, kafe barove, te slastičarnice, koji uz noćenja, čine značajan dio turističkih prihoda grada. Kako se ovogodišnja puna turistička sezona pomalo „zahuktava“ tako će i svi njezini čimbenici u gradu nastojati dati maksimum kako bi očekivanja od njezinih konačnih rezultata bilo što bolji.

Jedna šetnja vikendom duž grada i plaže potvrđuje dobar početak, a koji će nadamo se potrajati i do njezinog konačnog ovogodišnjeg završetka. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA