Maske, pjesma i ples za turiste

Objavljeno: Ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. 14:27
Ocijeni
(0 glasova)

U nizu zabavnih događanja koja se u gradu Biogradu održavaju u sklopu ljetne sheme "Biogradsko ljeto", svakako valja izdvojiti još jedno zanimljivo, a to je Ljetni karneval čiji domaćini su biogradska udruga "Tome Krnjeval".

Za ovu prigodu pozvali su u goste karnevalske udruge iz drugih hrvatskih gradova ali i goste iz Slovenije. Veliki defile maškaranih skupina kretao se biogardskom rivom na zadovoljstvo brojnih gostiju koji su ih pratili i oduševljeno pljeskali. No, svaka od skupina izvela je i svoj pripremljeni program i to ispred pozornice u Ribarskoj luci. Voditeljica programa i predsjednica domaće  udruge "Tome Krnjeval" Ines Miloš najavljivala je skupine i mjesta iz kojih dolaze. Maškaranih skupina bilo je iz Dikla, Vira i Trogira, Pakoštana i Nina, Primoštena, Župe Dubrovačke, Benkovca i drugih mjesta, a nisu izostali ni Cigani iz Dornave u Sloveniji, koji su posebno "zapalili" nazočnu publiku. Tko se sve mogao vidjeti i čuti te uz koga se moglo i zaplesati teško je i nabrojiti. No, sve je to vidljivo na fotografijama koje kako kažu, govore više od riječi, a mi se slažemo da je tako.

Tek šarenilo veselih kostima te glazba i pjesma bili su bez sumnje "gušti" za sve one koji su se našli na rivi. Recimo da su se uz domaće, mogli vidjeti i čuti i meksikanski "marijači", zatim plesna skupina kan-kan, te plesne skupine u izvedbi modernijih odnosno suvremenijih plesova.

Bilo je tu i mornara, a našla se i jedna hitna služba. Posebnost večeri su bili "Cigani" koji su svojim posebno temperamentnim nastupom, te grilom i čevapčićima koje su nudili posjetiteljima bili posebno zanimljivi. I tako uz Romale, Romale, i evo banke cigane moj...zaplesali su izvođači i posjetitelji uz velike ovacije posjetitelja i povike još, još.

Ova velika karnevalska večer završila je zajedničkim druženjam svih sudionika na Narodnom trgu, a za koje je domaća udruga "Tome Krnjeval", uz podršku Grada i T.Z. Grada, te drugih gradskih udruga organizirala prigodnu zakusku.J.F.

 

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA