Dani kruha

Objavljeno: Ponedjeljak, 31. listopada 2016. 11:41
Ocijeni
(0 glasova)

Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje, manifestacija je koja se u biogradskim školama obilježava već dugi niz godina: Posebno se tom događanju raduju učenici nižih razreda osnovne škole, kada se i najviše uči o samom kruhu i proizvodima od brašna, te drugim čimbenicima koji utječu na čitav proces pripreme do konačnog njegovog blagovanja na stolu.

Tako su ove godine učenici drugih razreda biogradske osnovne škole i njihove učiteljice Katarina Nekić, Sanja Mušćet i Anita Pedisić, uz pomoć dječjih roditelja pripremili prigodan program, te prezentaciju slanih i slatkih slastica od kruha kao i plodova jeseni.

U prigodnom programu bilo je pjesme, recitacija, i skečeva na temu kruha i njegovih proizvoda, a sve ponuđeno na stolovima u školskom prostoru blagoslovio je biogradski župnik don Ivan Mustać. Uz molitvu Oče naš, naglašeno je da upravo taj kruh naš svagdašnji ne treba uzimati zdravo za gotovo, pogotovo što mnogi ljudi u svijetu nemaju upravo ni njega.

Prigodnu priredbu i izložene proizvode pohvalio je i ravnatelj škole profesor Jordanko Miloš kazavši kako su i učenici i učiteljice, kao i dječji roditelji doista doprinjeli da se o toj temi kaže nešto više, odnosno na neke stvari posjeti ali i nauči. J.F.

 

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA