75th banner e

Kreativne radionice u Gradskoj knjižnici

Objavljeno: Utorak, 04. travnja 2017. 10:50
Ocijeni
(0 glasova)

“Za miran i zdrav san, moraš biti umoran“. Prvo je pravilo kada je riječ o snu i spavanju, a pomaže i roditeljska ruka meka, pa i čaša toplog mlijeka. To se dalo zaključiti iz razgovora biogradskih mališana okupljenih u edukativno kreativnoj radionici koje organizira biogradska Gradska knjižnica.

Nakon pročitane priče „Malo pile-tajna sna“ mališani su razdragano raspravljali o toj temi, a njihova zapažanja i komentari zaslužuju svaku pohvalu. Voditeljica ovih radionica Kristina Barbaroša djelatnica Gradske knjižnice, kazala nam je kako je jako zadovoljna odazivom ali i angažmanom polaznika radionica i njihovim velikim zanimanjem za svaku od tema. Ove radionice, istaknula je, su edukativne i tematske, što znači da se uvijek obrađuje jedna od tema kojoj za podložak služi priča jedne od slikovnica. Nakon pročitane priče polaznici raspravljaju, analiziraju, zaključuju... a nakon toga i oslikavaju priču i sve njezine elemente kako ih to oni vide i doživljavaju.

Uratci koji nastaju na radionicama ostaju izloženi u prostorijama knjižnice odnsno čitaonice te ih mogu vidjeti i roditelji kao i svi posjetitelji. Radionice su osmišljene za djecu nižih razreda školske dobi, a svakako mogu sudjelovati i oni nešto mlađi ili pak stariji, kao i njihovi roditelji. Radionice se održavaju tri puta tjedno u poslijepodnevnim satima, a svaku čini skupina od desetak mališana. Cilj nam je da se djeca druže na kvalitetan način, da im približimo knjigu i knjižnicu, te dakako kroz to i nešto nauče. Kazala nam je to voditeljica Kristina, te dodala kako je iznimno zadovoljna zanimanjem koje mališani pokazuju za rad u radionicama i izrazila nadu da će se one održavati i nadalje, a preseljenjem knjižnice u nove prostorije takav rad možda i proširiti. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA