Zeleno svjetlo za 3.650 novih hotelskih ležajeva

Objavljeno: Srijeda, 19. travnja 2017. 09:00
Ocijeni
(0 glasova)

Zeleno svjetlo za 3.650 novih hotelskih ležajeva

Na 37. sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru usvojene su odluke o izradi izmjena i dopuna UPU-a Crvena luka i UPU-a Kumenat čime je dano zeleno svijetlo za izgradnju čak 3.650 ležajeva u hotelskom smještaju.
-Turističko naselje Crvena luka umjesto predviđene izgradnje vila traži izgradnju 10 posto vila i 90 posto hotela, odnosno za 750 ležajeva u hotelskom smještaju s minimalno četiri zvjezdice, kazao je gradonačelnik Ivan Knez.
U odluci o izgradi UPU-a uređenja zone ugostiteljsko-turističke namjene (T1) uz Kumenat radi se o površini od 29 hektara.
-Grad i država su u vlasništvu zone za koju su interes iskazali investitori iz Italije. Gradili bi hotele s 2.900 ležaja sa svim sadržajima, obznanio je Knez.

Ka' cviće u pitaru

Na aktuelnom satu Knez je odgovorio na vijećnička pitanja o raskopanosti Biograda.
-Svake predsezonu već 11 godina od kada sam gradonačelnik slušam kako će grad biti ostati raskopan, na njihovu žalost nikad nisu bili u pravu. Sve će "ka cviće u pitaru" biti do 1. svibnja, pojedine ulice do 15 svibnja, tvrdi Knez.
O povlačenju sredstava od EU fondova Knez je vijećnici Slavici Jeličić odgovorio:
-Imamo apliciranih projekta prema EU fondovima, poneke nam je zaustavila administracija, prvenstveno DUUDI, no i to će se skorašnjim donošenjem promijeniti, rekao je Knez.
Za kanalizaciju u Biogradu je dosad uloženo, kaže, oko 40 milijuna kuna plus 15-ak milijuna kuna za dokumentaciju, ishođenje dozvola i kupnju zemljišta.
-Odobreno nam je 16 milijuna kuna za drugu fazu kanalizacije i promjenu vodovodnih cijevi. Sve je spremno za apliciranje 25 milijuna kuna prema EU fondovima za Kosa Istok i Kosa Zapad, Bučinu, dio Grande, nabrajao je Knez.

Leo Zorica napustio sjednicu

Nakon sjednice na Silvestrovo ili Staru godinu, koja je održana zbog usvajanja ovogodišnjeg proračuna, posljednja sjednica je održana na Veliku subotu, dan na koji kršćani obilježavaju spomen na Kristov počinak u grobu.
-Zbog neodgodivih obveza i poslovnih sastanka gradonačelnika Kneza u resornim ministarstvima u Zagrebu, kao i zbog odsutnosti pojedinih vijećnika termin sjednice je ujutro Velike subote, odgovorila je predsjednica Gradskog vijeća Melanija Ražov Radas na vijećničko pitanje nezavisnog vijećnika Lea Zorice.
Nakon odgovora Zorica je pozdravio nazočne i napustio sjednicu koja je nastavila rad s 12 vijećnika. Naime, na sjednici nije nazočila Mirana Belamarić (HDSSD), dok za njezinog bivšeg stranačkog kolegu Ivana Sambunjaka uopće nije imenovana zamjena.
-Posljednja sjednica Vijeća u ovom sazivu održat će se u srijedu, 19. travnja, podsjetila je Ražov Radas na sjednici na kojoj su gotovo sve od 12 točaka dnevnog reda usvojene rezultatom 10 za i 2 protiv ili suzdržana glasa vijećnica SDP-a, Slavice Jeličić i Mire Ražnjević.   
Proširenje zone ribarske luke

 U nastavku sjednice usvojena je odluka o izradi četvrtih izmjena i dopuna UPU-a Grada Biograd na Moru po hitnom postupku.
-Riječ je prvenstveno o proširenju zone za ribarsku luku zapadno od trajektne luke za koju nam je Županijska lučka uprava, odnosno od Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za izradu dokumentacije odobrilo dva milijuna kuna, naglašava Knez.
Donesena je odluka i o prodaji tri građevinska zemljišta površine od 1.400 do 1.500 m3 u Komunalno-servisnoj zoni Bučina. Također i odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za prodaju građevinskog zemljišta oznake S2 u Industrijskoj zoni Biograd na Moru površine 23.273 m3.
-Kako je ovlašteni sudski vještak "kvadrat" zemljišta procijenio na  100 kuna, u iznosu od 2.327.300 kuna u tri jednake godišnje rate kupac je Pauman invest d.o.o. sa sjedištem u Biogradu, rečeno je u obrazloženju.
Vijećnici su primili na znanje izvješće o prošlogodišnjem poslovanju i financijama Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru d.o.o. za poticanje i razvoj poduzetništva.
-Za poduzetnički inkubator u industrijskoj zoni vrijedan 25 milijuna kuna za financiranje putem EU fondova prošli smo prvu, imamo još dvije faze, odgovor očekujemo za mjesec i pol dana, rekao je Knez.

Ivan Babara: Mogu biti samo pozicija.

Nezavisni vijećnik Ivan Babara reagirao je na kuloarske priče i medijske napade da se prodao poziciji, vlasti.
-Netko to nema nikad, netko ima. Uđe u politiku, a izađe bez toga, a to je obraz. Ja se ne nemam sramiti svojih postupka i svog djelovanja, jer u gradu u kojem sam rođen, odrastao i živim jedino mogu biti samo i isključivo pozicija, nikad opozicija, jer grumen zemlje na Bučini i kamen na parapetu volim istim žarom i srcem. Za razliku od mnogih moj grad Biograd volim i uvijek ću voljeti, poručio je Babara.

Zajednički mjesni i lokalni izbori

Izbor članova za Vijeća mjesnih odbora u Gradu Biogradu na Moru održat će se 21. svibnja, na dan kad se održavaju i lokalni izbori.
-Sva četiri mjesna odbora broje po 7 vijećnika i to: 1. Poluotok i Centar; 2. Rust, Meterize, Tuče, Granda i Kumenat; 3. Jaz, Vruljine, Kožina i Bošana; 4. Kosa Istok, Kosa Zapad i Jankolovica.

Prvim rebalansom proračun ostaje isti

Donesena je odluka o prvom rebalansu ovogodišnjeg proračun koji ostaje u istom predviđenom iznosu od 121.946.880 kuna, doduše s nekim promjenama proračunskih stavki.
-Svi projekti koji su predviđeni u ovoj godini moraju biti smješteni u gradski proračun, moraju se ondje naći. Neki projekti su nam već odobreni, dok smo preostale aplicirali na EU fondove i na resorna ministarstva. Vjerujemo u pozitivna rješenja, odgovorio je Knez na vijećničko pitanje Slavice Jeličić.

Gradski poslovni prostori u najmu

U vlasništvu Grada nalazi se 19 poslovnih prostora od kojih u 14 zakupoprimatelji ostvaruju prihod: caffe bar FGF i restoran Aquaritum (vl. Šime Jeličić), GrafArt (Teodora Grgić-Jeličić i Tonči Jeličić), T.O. Trinaestica (Antun Bakija),  U.O. Soline (Renata Kapitanović), T.O. Andrea (Vinka Guzić). P.T.O. Luiggi (Luiđi Prekljušaj), obrt Sakić (Milan Sakić), udruge Lag Laura, Lagur Lostura i Hippocampus, Državna geodetska uprava - Katastar, Ministarstvo pravosuđa - Općinski sud, t. d. Croata d.o.o. - Radio BnM.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA