"Tour of Croatia" i kroz Biograd na Moru

Objavljeno: Petak, 21. travnja 2017. 11:13
Ocijeni
(0 glasova)

Velika međunarodna biciklistička utrka koja se pod nazivom "Tour of Croatia" već treću godinu za redom vozi kroz Hrvatsku, upravo je u tijeku, a njezini sudionici točnije biciklisti "propedalirali" su i kroz naš grad.

I ove godine utrka će trajati od 18. do 23. travnja, a vozi se šest etapa, na trasi dužoj od 1.000 kilometara kroz čitav teritorij RH. U ovogodišnjoj utrci sudjeluje 20-ak timova među kojima i oni najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke orgfanizacije (UCI). Utrka je startala 18. travnja u Osijeku, a ta prva etapa u dužini od 227 kilometara vozila se do Koprivnice. Drugu etapu koja se vozila od Trogira do Vrata Biokova, a koja je bila i najduža, čak 237 kilometara pamtit ćemo po pobjedniku domaćem biciklistu Kristijanu Đuraseku. Treća etapa također je posebno zanimljiva jer se vozila kroz naše područje i to  pravcem od Imotskog do Zadra. Pobjednik ove treće po redu etape duge 236 kilometara talijanski je biciklist Nicila Ruffini. Tko će biti konačni pobjednik utrke još je teško reći jer slijede još, četvrta etapa Crikvenica-Umag u dužini od 171 km, te peta u dužini od 141 kilometar na relaciji Poreč-Učka (Poklon). Posljednja etapa ovogodišnje utrke je Samobor-Zagreb u dužini od 123 km, a nakon koje će se uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Ovu trku kroz Lijepu našu prenose TV postaje sa šest kontinenata u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi, Australiji, te će se slike Hrvatske vidjeti u čak 177 zemalja svijeta."Tour of Croatia" jedan je od značajnijih događaja, jer uz natjecateljsku komponentu, ona je i jedinstven turistički proizvod, obzirom na činjenicu da promovira prirodne ljepote, kulturnu baštinu, te gospodarski potencijal gradova i regija kroz koje prolazi. Tako se tijekom prijenosa moglo čuti dosta zanimljivih podatka i o našem gradu njegovim prirodnim, kulturnim, sakralnim i drugim znamenitostima i zanimljivostima.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA