Biograd na Moru domaćin "UniSports Finals"

Objavljeno: Utorak, 25. travnja 2017. 07:23
Ocijeni
(0 glasova)

Čak 1.200 studenata u svibnju će na tri dana učiniti Biograd na Moru središtem hrvatskog studentskog života, objavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Gradske uprave grada Biograda. Naime, ovom prigodom potpisan je ugovor o suradnji između Hrvatskog akademskog sportskog saveza i grada Biograda, te potvrđeno kako će Grad Biograd biti domaćin završnici nacionalnih sveučilišnih prvenstava, popularnim "UniSports Finals" i to u vremenu od 18. do 20. svibnja ove godine. Nakon četiri godina na obalama Istre, to će biti prvi put da najveći događaj hrvatskog studentskog sporta dolazi u Biograd na Moru, a sve sudionike, kao i građane grada Biograda, bogat i uzbudljiv program u cijelom gradu.

Središte društvenog života u Biogradu tih će dana biti naša riva na kojoj će se ove igre svečano otvoriti u četvrtak, dok ćemo dan poslije našim studentima pokazati pravu dalmatinsku feštu uz Ribarsku noć i koncert Mladena Grdovića. Nakon što završe svoja sportska nadmetanja i okite se medaljama, u subotu im pripremamo jedinstvenu proslavu uz koncert grupe Prljavo Kazalište-rekao je domaćin, gradonačelnik Ivan Knez, ujedno pozvavši svoje sugrađane i njihove goste da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju te na taj način daju podršku hrvatskim studentima.
Organizator UniSport Finalsa i nositečlj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti –Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016., te im stoga organizacijskog iskustva ne nedostaje. "UniSportFinals" su najveći događaj iz područja nacionalnog studentskog sporta i uistinu ne pretjerujemo kada im "tepamo" kao "hrvtaskoj Univerzijadi". Ako stanemo i razmislimo, vidimo kako natjecanja gotovo 1.200 sudionika u devet sportova nisu uopće mala stvar, pogotovo uzme li se u obzir stupanj kvalitete u nekim od njih, jer se brojni natjecatelji natječu i u profesionalnim ligama, kazao je predsjednik HASS-a Zrinko Čustonja, naglasivši  kako studentski sport u Europi i Hrvatskoj doživljava svojevrsnu renesansu.
S tom konstataciojom sližio se i predstavnik natjecatelja, košarkaški reprezentativac Sveučilišta u Splitu, Ivan Rašetina, koji je uz to i istaknuo konstantan razvoj studentskog sporta u Hrvatskoj iz godine u godinu te izrazio nadu u što bolji plasman svoje ekipe na ovom natjecanju. Simboličnom točkom su dobrodošlicu studentima u svoj grad izrazile i mažoretkinje grada Biograda na Moru, koje su nakon kraćeg nastupa ispred zgrade Gradske uprave formirale srce, kao simbol kojim se grad promovira kao Srce Jadrana. Sve to naravno nije prošlo bez publike koja je uživala u ovom događanju na rivi, a sve to u cilju davanja podrške ovom događaju na sportskim terenima i izvan njih. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA