Bodulicu će smjestiti između Obalca i Spomenika mira

Objavljeno: Srijeda, 03. svibnja 2017. 17:08
Ocijeni
(0 glasova)

Nakon što se za vrijeme četverodnevnog Slovenskog vikenda, od 28. travnja do 1. svibnja, rekreiralo, zabavljalo i veselilo, jučerašnji dan u Biogradu na Moru bio je svečarski, u ribarskoj luci otkriven je Spomenik mira koji je podignut u povodu 59. Svjetskog natjecanja u oranju na poljoprivrednom dobru Vrana održanom 2012.

Spomenik se pet godina nalazio ispred upravne zgrade Vrana d.o.o. i sad je premješten u ribarsku luku, nedaleko spomenika lučkom radniku nazvanom Obalac.

- Između Spomenika mira i Obalca otkrit ćemo i spomenik ženi Bodulici, najavio je gradonačelnik Ivan Knez koji je spomenik simbolično otkrio u nazočnosti državnog tajnika u ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka, ravnatelja Savjetodavne službe Zdravka Tušeka, člana Organizacijskog odbora Miroslava Andrića i drugih.

Svjetsko prvenstvo u oranju događaj je koji je bilo od iznimnog značenja za grad jer je na njemu sudjelovao rekordni broj zemalja u povijesti održavanja ovog natjecanja, iz čak 31 države svijeta s oko tisuću sudionika. Usprkos kišnom vremenu bilo je oko 15.000 posjetitelja.

- Ovaj spomenik danas predstavlja isključivo turističku atrakciju, a što svakako nije zanemarivo. Dio je velike biogradske turističke priče koja se osmišljava, poručio je Knez.

Prethodno je u Gradskoj vijećnici državni tajnik Majdak poljoprivrednicima i predstavnicima lokalne samouprave predstavio nacrte novih zakona o poljoprivrednom zemljištu i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

- Cilj novih zakona je da se u funkciju poljoprivredne proizvodnje stave što veće obradive površine, poručio je Majdak.

Prema riječima Ivana Ćupića, voditelja LAG-a Laure, nositelji OPG-ova prvenstveno traže pojednostavljivanje administracije.

- Ovaj skup u gradu Biogradu jedan je od najkonstruktivnijih od kada sam na terenu, zaključio je Majdak obećavši pritom kako će sve iznijete prijedloge i sugestije nastojati objediniti i ugraditi u nove zakone.

Dodatne informacije

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA