Izložba akvarela u Zavičajnom muzeju

Objavljeno: Petak, 06. listopada 2017. 14:42
Ocijeni
(0 glasova)

Nakon ljetne sheme u Zavičajnom muzeju nastavljaju se održavati izložbe, a jedna puna   jeseni, njezinih pejsaža, boja i uopće kolorita, upravo je postavljena proteklih dana. „Jesen boja i riše milijunima godina po prirodi i uvijek drugačije, ali tako istančano te odijeva parkove, vrtove, planine, rijeke, jezera i stabla novim ruhom....Ne čini li tako i umjetnik kada boja, riše, nanosi kistom na platno svoje viđenje svijeta, pojava, stvarnosti, stanja svoga duha i svega onoga čime je okružen?“ kazao je ravnatelj Zavičajnog muzeja Draženko Samardžić prilikom otvorenja ove izložbe.
Izložene su 44 slike bračnog para Slavice i Salka Malagić  i to u tehnici akvarela i acrila. Ovaj bračni par je veći dio života proveo u Njemačkoj, gdje su izlagali skupno ali i pojedinačno, izuzetno su dobro primljeni od publike ali i struke što je bio dodatni motiv za još veću angažiranost na tom planu. Njihovi afiniteti i talenti dolaze do punog izražaja te nastaju brojne nove slike od kojih neke imamo prilike vidjeti i mi na ovoj upravo postavljenoj izložbi. Kako svoje umirovljeničke dane namjeravamo provesti u gradu Biogradu na Moru, smatrali smo da bi bilo lijepo da se i našim sugrađanima predstavimo kroz svoj rad. Tako je zahvaljujući ravnatelju Zavičajnog muzeja gospodinu Draženku Samardžiću došlo do realizacije ove izložbe što nas jako veseli, kazali su Slavica i Salko Malagić.
Kako slika govori više od riječi najbolje je razgledati ovu izložbu, a na kojoj će zasigurno svatko za sebe otkriti nekakav motiv, sliku ili detalj koji će ga barem na kratko vratiti u neko davno vrijeme, mjesto ili  ga možda samo potsjetiti na neki lijepi događaj, osobu, priču....
Ova izložba biti će otvorena do konca mjeseca listopada, te ju svakako vrijedi pogledati.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA