Mjesec hrvatske knjige 2017. u Gradskoj knjižnici Biograd

Objavljeno: Utorak, 17. listopada 2017. 10:39
Ocijeni
(0 glasova)

Mjesec hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada – 15. studenog i ove će se godine prigodno obilježiti u gradu Biogradu na Moru. Naime, tim povodom u predškolskim ustanovama, školama te Gradskoj knjižnici upriličiti će se niz manifestacija, koje obilježavaju knjigu, njezin značaj i dakako obrazovno odgojni učinak koji ona ima na sve nas.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod motom "Hrvatska književna enciklopedistika", a među prvima koji su se angažirali na tom planu je biogradska Gradska knjižnica. U sklopu mjeseca knjige predviđeno je niz događanja, a prvi u nizu je početak radionice za djecu koju vodi Kristina Barbaroša učiteljica i djelatnica knjižnice. Enciklopedija-mala škrinjica velikog znanja, tema je jedne od radionica, a svaka radionica biti će priča za sebe odnosno imati će određenu temu, kazala je ona. Djeca će prilikom obrade tema o njima raspravljati, te svoje dojmove o njima i likovno izraziti, a ti će radovi biti će izloženi u prostorijama knjižnice to jest čitaonice, kako to i inače prakticiramo kada je riječ o radionicama, kazala je ona.

Uz mališane ove radionice program obuhvaća niz sadržaja za djecu školskog ali i predškolskog uzrasta. Tako su primjerice pod nazivom-Danas postajemo članovi knjižnice-organizirani dolasci učenika prvih razreda osnovne škole Biograd na Moru i njezinih područnih škola u knjižnicu gdje će se upoznati s knjigom ali i moći upisati u knjižnicu bez plaćanja upisnine. Enciklopedijom u svijet, tema je radionice predviđene za učenike drugih razreda osnovne škole, a kroz koju će se upoznati s mogućnostima i prednostima u korištenju enciklopedijama. No nisu zaboravljeni ni najmlađi, točnije polaznici dječjeg vrtića, koji će također organizirano posjećivati knjižnicu te biti sudionici predviđenih edukativnih programa. U sklopu radionice predviđen je i kviz znanja, te debata za učenike osnovne škole pod nazivom Točno/Netočno. Teme su zemlja, svemir, ljudsko tijelo, povijest, znanost i sl. Svakako valja naglasiti da je u programu još jedna zanimljiva aktivnost i to u suradnji s zadarskom Udrugom "Istraživači mora 20.000 milja" koju vodi Andrea Blašković. Riječ je dakako o ekologiji, a tema radionice "Otpad u moru". Ova interaktivna radionica namjenjena je učenicima četvrtih razreda, a održati će se 27. listopada.

Uz raznovrstan program s mladima kroz Mjesec hrvatske knjige, Gradska knjižnica predvidjela je i program i za odrasle. Tako će primjerice između ostalog biti održano predavanje i radionica "Pripravci od ljekovitog bilja", zatim multimedijalno predavanje i predstavljanje putopisne knjige Svilim, Gorana Blaževića, a među prvima već 19.10.2017. u 18:00 sati u knjižnici će se predstaviti Ivica Ivanišević i njegov književni opus, s naglaskom na njegov roman "Knjiga žalbe". J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA