U carstvu knjiga

Objavljeno: Ponedjeljak, 13. studenoga 2017. 07:32
Ocijeni
(0 glasova)

U carstvu priča, bajki i uopće knjiga, našli su se proteklih dana prvašići biogradske osnovne škole. Naime, u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Biograd na Moru upriličila je brojna događanja. Jedno od takvih je i susret s organiziranim skupinama učenika prvih razreda.
Nekima od mališana ovo je bio i prvi susret s knjigom i knjižnicom, dok su drugi već i ranije posjećivali knjižnicu te bili upoznati s njezinim radom. No, ipak ovaj posjet sa vršnjacima bio je za sve njih posebno zanimljiv. Vesela skupina mališana pažljivo je slušala što je to knjižnica, što i zašto su namijenjene knjige, te da postoje one koje se čitaju samo u čitaonici gradske knjižnice, a također i one koje se posuđuju i nose doma. Upoznali su se i s velikim izborom dječje literature s kojim ova knjižnica raspolaže, a s obzirom na uzrast najviše njih se zadržalo na pričama i bajkama, od kojih su im neke bile više ili manje poznate, a neke i potpuno nove. Priča koju su ovom prilikom slušali govorila je o prijateljstvu i zagrljaju, a nakon čega su o njoj razgovarali, analizirali i donosili zaključke.
Ovaj susret u knjižnici bila je ujedno i prilika da mališani koji to žele, postanu članovi knjižnice i to bez plaćanja upisnine, što je većina njih i učinila. Sretni što će biti u prilici da sami odabiru knjige koje žele čitati, zadovoljno su napustili prostor knjižnice u koju će od sada moći dolaziti sami sa svojom članskom iskaznicom. J.F.

Foto galerija

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA