Predblagdansko uređenje Grada

Objavljeno: Petak, 01. prosinca 2017. 11:21
Ocijeni
(0 glasova)

Pripreme za nadolazeći blagdan Božić u gradu Biogradu na Moru u punom su jeku. Kao i svake godine uređuju se javni prostori, ulice i parkovi i to uglavnom rasvjetom, odnosno svjetlećim ukrasima, a prvi od njih već su i zasjali u večernjim satima. Najveći dio radova na ukrašavanju grada i gradskih prostora obavljaju djelatnici gradske tvrtke „Bošana“, a veliki izbor rasvjetnih tijela Grad ima u zalihi od proteklih godina.
Zahvaljujući velikom izboru ukrasa puno će se toga zamijenjivati na pojedinim gradskim lokacijama te će i ovogodišnji Božić biti opet lijepo okićen, a ipak izgledati i malo drugačije. Najveći zahvati obaviti će se u gradskom parku na Trgu hrvatskih velikana, gdje će se u četiri naredene subote održavati Božićni sajmovi, ali i doček Nove 2018. godine. Tako će se početak ovogodišnjeg blagdanskog slavlja, odnosno prvi Advent u gradu Biogradu, održati već u subotu 2. prosinca.
Ovom prigodom na štandovima u gradskom parku svoje proizvode izložiti će mala obiteljska gospodarstva, ugostitelji, udruge, kulturno umjetnička društva i pojedinci, točnije svi koji imaju što za ponuditi. Biti će tu svakako božićnih ukrasa, čestitki slika, nakita ali i rukotvorina  od čega je veći dio asortimana namijenjen za darivanje. No, ono što je uvijek posebno zanimljivo posjetiteljima svakako je ponuda bogate i raznovrsne spize, pića, od čega neizostavno i kuhano vino.
Uz ponudu na štandovima tu je i bogat kulturno zabavni program u kome će ove subote, između ostalih nastupiti i djeca biogradskih dječjih vrtića, osnovne škole sa svojim recitatorskim, plesnim i pjevnim programom.
Glavni sudionici i zabavljači ove večeri biti će klapa „Kanela“, dok će za drugi adventski sajam ( 9.12.) posjetitelje zabavljti klapa „Fumado“. U treću subotu (16.12.) biti će to „Zaratino band“, dok je za zadnji ovogodišnji adventski sajam (22.12.) rezervirana već tradicionalna „Božićna večer klapa“. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA