Prvi ovogodišnji Božićni sajam

Objavljeno: Nedjelja, 03. prosinca 2017. 22:03
Ocijeni
(0 glasova)

Došašće ili advent vrijeme je kada se u crkvenoj liturgijskoj godini, obavljaju pripreme za blagdan Božića. U zapadnom kršćanstvu to je vrijeme od četiri nedjelje prije Božića, a običaj nalaže da se u vijenčiće ili aranžmane stavljaju po četiri svijeće od kojih se svake nedjelje pali po jedna.
Taj običaj i to vrijeme ujedno je povod za brojna predblagdanska događanja, kao što su ukrašavanje prostora, kićenje bora, kupovanje darova i slično, ali i druženje i zajedništvo što bi trebalo potaknuti duh Božića u svima nama. Upravo s tom namjerom održavaju se diljem svijeta brojni sajmovi, a koji su prije nekoliko godina zaživjeli u našem gradu. Tako je prvi ovogodišnji sajam održan u gradskom parku na Trgu hrvatskih velikana, a koji je ove godine posebno zasjao uz veliki broj sudionika i posjetitelja, najbolji su dokaz opravdanosti njegovog održavanja u gradu Biogradu.
Sajam su otvorili najmlađi Biograđani, polaznici dječjih vrtića i male mažoretkinje, a nakon njih na pozornici u parku nastupila je zadarska klapa "Kanela" koji su se biogradskoj publici predstavili nizom najrazličitijih glazbenih točaka, uz koje su mnogi posjetitelji zapjevali i zaplesali. Na štandovima izlagača i ponuđača moglo se naći od svega po nešto. Najviše je bilo božićnih ukrasa, ali i slastica koje su ponudile gradske udruge i mali domaći proizvođači, a među mnogima svoje uratke i rukotvorine izložili su i članovi društva "Naša djeca" biogradske osnovne škole. Što se spize tiče bilo je tu fritula, kroštula, palačinki, te drugih slastica ali i kokica, sira, te kuhanog vina i dakako neizostavnih kobasica na roštilju, a za koje se čak morao čekati i duži red. No, i unatoč prilično hladnom vremenu zabilježen je veliki broj posjetitelja, te je ovaj prvi Božićni sajam bez sumnje pridonio dobrom predblagdanskom raspoloženju i ozračju u gradu Biogradu. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA