Sajmovi i Božićna večer klapa

Objavljeno: Ponedjeljak, 18. prosinca 2017. 09:04
Ocijeni
(0 glasova)

Nastavljaju se održavati prigodni programi u vrijeme došašća uoči blagdana Božića, koje su i ove godine organizirali Grad Biograd i Turistička zajednica grada.
U nizu sadržaja posebno mjesto zauzimaju sajmovi u parku na Trgu hrvatskih velikana, a na kojima svoje proizvode izlažu uglavnom domaće udruge, mali individualni proizvođači, KUD-a i slično. U  kulturno zabavnom programu nastupaju djeca biogradskih vrtića, škola, mažoretkinje KUD-a „Kralj Tomislav“ te gostujući bandovi i klape s područja Zadarske županije.
Tako su se  protekle subote, uz ponudu božićnih ukrasa i raznih aranžmana te slastica i druge spize, posjetitelji mogli zabaviti uz nastup skupine „Zaratino band“, koji su dodatno podigli atmosferu u doslovno prepunom parku. Posebna draž ovog subotnjeg sajma bila je pojava  Djeda mrazova koji su najmlađima dijelili slatkiše, a mnogi mališani s njima su se i slikali za uspomenu.
Nakon ovog subotnjeg predviđen je još jedan sajam i to u utorak sa približno istim ili sličnim sadržajem, dok je subota 22. prosinca rezervirana je za već tradicionalnu „Božićnu večer klapa“, u kojoj će između ostalih nastupiti Biograđanima već poznate klape Adria, Bunari, Puntamika, Fumada i druge.
Ono što je posebnost ovogodišnjeg adventa u gradu Biogradu je i činjenica da su se u njega ove godine uključili i privatni ugostitelji i to na više gradskih lokacija, te je izbor događanja doista velik i različit, a takvo će vjerujemo biti i blagdansko raspoloženje. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA