Uspješno održan treći božićni sajam

Objavljeno: Četvrtak, 21. prosinca 2017. 14:32
Ocijeni
(0 glasova)

Po treći put uoči Božića biogradski gradski park bio je okupljalište velikih i malih žitelja grada Biograda.
Može se slobodno reći da je i na ovom sajmu bilo blještavo i šaroliko, rasplesano i raspjevano, s puno dobre spize i dobrog raspoloženja. Nije potrebno posebno naglašavati da su ponuđači, proizvođači i udruge i ovom prigodom nudili svoje proizvode i uratke, a malom šetnjom među štandovima mogli su se vidjeti ukrasni predmeti prigodni za darivanje ali i različite slastice za kušanje i dakako kupovinu.
Miris kuhanog vina, rakije i pripremljenih jela iz velikih lonaca i s gradela uvijek daje poseban štih ovakvim događanjima pa je tako bilo i ovaj put. Za sve vrijeme održavanja sajma na pozornici su se izmjenjivali nastupi najmlađih Biograđana, polaznika dječjeg vrtića, ali i mažoretkinja KUD-a „Kralj Tomislav“ koji su pjesmom i plesom pokazali sve što su naučili i što znaju.
Pozornost samom svojom pojavom na sajmu privlaćili su neizostavni Djedice Mrazovi, koji su dijelili slatkiše na opću radost najmlađih. No, glavni glazbeni gosti ovog sajma bili su klapa „Fumada“ iz susjednog Svetog Filipa i Jakova, koja je izvodila brojne napjeve iz svog repertoara te za vrsnu izvedbu dobili i zasluženo veliki pljesak. Valja još naglasiti da su ovi sajmovi na otvorenom prostoru u srcu grada bez sumnje su bili pun pogodak organizatora Grada Biograda i Turističke zajednice, jer se pokazalo veliko zanimanje za sudjelovanje na njima, kao i velika posjećenost, a što je i bio cilj njihovog održavanja.
Kada se prije nekoliko godina počelo s održavanjem Božićnih sajmova bilo je sumnji i nedoumica, no one su nakon nekolko održanih, brzo otklonjene, a kada je za tu namjenu određen, uređen i prilagođen Gradski park bio je to bez sumnje pun pogodak.
Stoga danas možemo slobodno reći kako je postignut i onaj osnovni cilj održavanja ovih sajmova, a to je druženje i zajedništvo, koji su osnovni preduvjet za blagdansko ozračje, kakvo svi u ovo vrijeme želimo osjetiti. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA