"Ljepota različitosti" u Zavičajnom muzeju

Objavljeno: Četvrtak, 21. prosinca 2017. 14:36
Ocijeni
(0 glasova)

U prostorijama Zavičajnog muzeja grada Biograda postavljena je izložba pod nazivom „Ljepota različitosti“ umjetničke udruge „Art- Forum“-Zadar.
Ovo je zadnja ovogodišnja izložba u našem muzeju i drago nam je što smo upravo s njom zaokružili završetak jedne plodne izložbene godine, kazao je prilikom otvorenja izložbe ravnatelj muzeja Draženko Samardžić.
Sam naziv izložbe govori i njezinoj raznolikosti i ljepoti, jer bez obzira na različite slikarske tehnike i motive svi radovi su jedinstveni po tome što oni predstavljaju duh tvorca i to je ta ljepota koja se isčitava sa svake od izloženih slika. U svom predgovoru na ovu izložbu Boris Žuža, prof. (likovni umjetnik i likovni pedagog) napisao je kako je to interkulturalna dimenzija umjetnosti, kojom se ljubiteljima likovnosti, svekolikoj javnosti, ali i svim osobama koji žele na izravan način u neposrednom vizualnom kontaktu doživjeti svu osebujnost različitih umjetničkih iskaza predstavlja ART-PROMOCIJA-BIOGRAD 2017.
Svoje kreacije izlaže 35 umjetnika/ca s istim brojem likovnih djela. Temeljna intencija je da se putem izlagačkih aktivnosti i ovaj put promovira umjetničko stvaralaštvo kao poželjan model komunikacije koji obogaćuje životnu stvarnost ispunjavajući je novim spoznajama. Vrijedno je istaknuti da sama izložba iskazuje evidentan značaj interkulturalne dimenzije umjetnosti, promovirajući ideju međuljudske tolerancije i razumijevanja putem razmjene umjetničkih kreacija i njihove promocije. U današnjem svijetu koji je opterećen brojnim proturječnostima, osmišljenost stvaralačkog racija upućuje na potrebu isticanja težnji za etičkim i estetskim oblikovanjem životne stvarnosti.
Bezgranična raznolikost oblika od onih vrlo jednostavnih do onih iznimno složenih, upućuju na svu složenost mikro-makro svijeta, ali i izvjesnost mogućnosti da ih preoblikujemo u nebrojenim varijacijama nebrojenih likovnih vrijednosti. Spomenute odlike na ososbit i afirmativan način predstavljaju Biograd na Moru, Zadarsku županiju i Republiku Hrvatsku, zaključio je prof. Žuža. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA