Bakalarijada

Objavljeno: Subota, 23. prosinca 2017. 13:08
Ocijeni
(0 glasova)

Već nekoliko godina uoči Božića, na trgu kod spomenika dr. Franje Tuđmana u gradu Biogradu održava se prava mala "bakalarijada".
Inicijatori ove javne pripreme i ponude bakalara su srednja škola Biograd, a kako nam je kazao ravnatelj škole Ivica Kero to je vrlo brzo prihvaćeno te je preraslo u tradiciju. Ovu našu inicijativu prihvatili su i drugi gradski subjekti te se svake godine pripremi nekoliko stotina porcija bakalara. Tako su nam se primjerice ove godine u pripremanju bakalara pridružili  hotelska kuća "Ilirija" te restoran "Meduza", a sve ukupno bilo je kako se procjenjuje oko 500-tinjak porcija ove delikatese.
Bakalar je pripremljen na nekoliko načina i to na brudet, sa krumpirom, na bijelo, sa makaronima i tko zna kako sve ne, a mnogi koji su ga kušali imali su za pripremljena jela samo riječi hvale.
No, prije kušanja svu tu ponudu na stolovima, blagoslovio je biogradski župnik don Šime Peraić, koji je tom prilikom kazao kako je ovo lijepa gesta, lijep je i dan za druženje, zbližavanje i prijateljstvo. Treba voljeti čovjeka, ali kompletnog, jer čovjek je i materija i duh, samo zajedno on je cjelovito biće, kazao je uz ostalo don Šime, zaželjevši svima sretan i blagoslovljen Božić. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA