Obilježen Dan narcisa

Objavljeno: Ponedjeljak, 26. ožujka 2018. 07:23
Ocijeni
(0 glasova)

U gradu Biogradu na Moru kao i drugim hrvatskim gradovima prigodno je obilježen Dan narcisa. Ovaj dan kao što je poznato obilježava se diljem zemlje sa ciljem da se skrene pozornost na oboljele od raka dojke, ali i prikupe sredstva za pomoć pri kupnji potrebnih aparata koji u našim zdravstvenim ustanovama, na žalost još uvijek nedostaje.
Tako je i ove godine Udruga za prevenciju raka dojke Europa Donna Zadar upriličila progodna događanja diljem Zadarske županije. Tom prigodom simbolično darujemo cvijet narcisa-simbol izdržljivosti, svijetla i proljeća, stoji u dopisu zadarske udruge kojoj predsjeda Mr.sc. Tatajana Vukelić-Baturić, dr.med.
Prikupljamo dobrovoljne priloge građana, svake godine za drugu namjenu. Prošle godine smo prikupljali sredstva za opremanje novog Onkološkog odjela u Poliklinici zadarske bilnice, dok će ovogodišnja sredstva biti namijenjena za kupnju aparata za zračenje onkoloških bolesnika u našoj bolnici kazala je dr. Baturić. Svake godine u ovoj javnozdravstvenoj akciji ima sve više sudionika, što nas osobito veseli. Zajedno su s nama Zavod za javno zdravstvo Zadar, zadarska Liga za borbu protiv raka, udruge žena otoka Ugljana, Pašmana, Vira te gradova Benkovca, Nina i Biograda na Moru, istaknula je uz ostalo.
U gradu Biogradu na Moru na štandovima dijelili su se žuti tulipani koji su u nedostatku narcisa imali istu i jednako važnu ulogu.
Humanitarna akcija i dragovoljni prilozi građana dokaz su da su Biograđani i ovom prigodom pokazali senzibiliziranost za potrebite i volju da se oboljelim ženama od ove opake bolesti pomogne koliko je god to moguće. Tako su i tulipani baš kao i narcisi u drugim hrvatskim gradovima „odradili“ svoj humani dio zadatka, a što je za svaku pohvalu. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA