Na blagoslovu motora u Biogradu 350 vozača

Objavljeno: Srijeda, 11. travnja 2018. 07:49
Ocijeni
(0 glasova)

Povećan oprez svih sudionika u prometu uz Božju pomoć, zagovor svetog Kristofora, zaštitnika vozača, i svetog Nikole, zaštitnika putnika, spasit će sigurno i mnoge živote te spriječiti prometne nesreće na našim cestama, poručio je Rakić, predsjednik MK Duhovi
Veličanstvena slika na dupkom punom centralnom biogradskom parku kod autobusnog kolodvora, Trgu hrvatskih velikana, gdje je u organizaciji Moto kluba Duhovi održan četvrti "Blagoslov motora i motorista Dalmacije Biograd 2018". Obred blagoslova motora, njihovih vlasnika i suputnika kod crkvice sv. Roka održao je mons. Ivan Mustać, biogradski župnik.

- Blagoslivljanje služi povezivanju ljudi, susretima, druženju i boljem međusobnom razumijevanju, jer crkva podupire i daje blagoslov, a motor i putovanje čuva i čini sigurnim dragi Bog, mišljenja je Ante Rakić, predsjednik MK Duhovi.

Na ovom dojmljivom događaju, moto susretu u nedjelju poslijepodne nazočilo je oko 350 vozača i vozačica motocikla, bajkera i bajkerica iz Biograda, Šibenika, Vodica, Trogira, Splita, Paga, Zadra, Benkovca, Pašmana, Pakoštana, Sukošana i drugih mjesta. Među njima i zadarska policijska motoristička skupina "Blue Knights" (Plavi vitezovi) predvođena Elisom Žodanom, glasnogovornikom PU zadarske.

- Na blagoslov motora odlučili smo se kako bi se blagoslovom zaštitili članovi MK Duhovi, svi motoristi Dalmacije i drugi, kazao je Rakić.

Naime, motoristička sezona je započela s dolaskom lijepog vremena, a kako bi svi oni koji se zateknu u prometu bili sigurni nužan je povećan oprez, ali i "pomoć odozgora" za jurilice, motoriste, suvozače i sve sudionike u prometu.

Mustać, nekadašnji generalni vikar Zadarske nadbiskupije, domaćim i lako shvatljivim jezikom govorio je o deset Božjih zapovjedi i o Uskrsu kao osnovi kršćanstva. Potom je blagoslovio i poškropio svetom vodom mnogobrojne motocikle, motoriste i njihove članove obitelji.

Bajkere je upozorio da poštuju prometne propise i da se čuvaju, pa će ih čuvati i Bog.

- Ovaj blagoslov vrijedi više od godinu dana, ali se vi isto čuvajte i oprezno vozite, poručio je mons. Mustać.

Dodatne informacije

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA