Rasprodani tulipani "Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Objavljeno: Subota, 14. travnja 2018. 13:06
Ocijeni
(0 glasova)

Pod motom tulipan "Omiljeni cvijet Ane Rukavine", provedena je još jedna uspješna humanitarna akcija u gradu Biogradu na Moru.
Poznato je naime da se ova akcija održava u preko 120 gradova naše zemlje, a  već sedam godina njezin sudionik je i Grad Biograd na Moru. Akciju organizira Forum žena SDP-a, a njezinoj uspješnosti doprinjeli su naši brojni građani. Kao što je poznato prodajom tulipana, koji je bio omiljeni cvijet Ane Rukavine, prikupljaju se novčane donacije za rad Zaklade Ana Rukavina, koja ima za cilj poduprijeti Zakladu da svojim radom doprinese razvoju hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi.
Od samog početka rada, Zaklada je s početnih 150 povećala broj na preko 53.000 potencijalna darivatelja. Jedan od podataka svakako valja istaknuti, a to je da je iz Hrvatskog registra izdano ukupno 68 transplantanata, čime je isto toliko pacijenata u Hrvatskoj ili inozemstvu dobilo priliku za život.
Biograđani su i ove subote kupovali tulipane, a neki su jednostavno donirali, jer kažu imamo dosta cvijeća doma, pa tako i tulipana, no za tako humanu akciju jednostavno je red izdvojiti koju kunu. No, za sve druge prekrasne boje ovog lijepog cvijeta mamile su sa štanda, a na njega je svratila reklo bi se svaka druga žena, ali i muškarci.
Da su Biograđani ali i žitelji susjednih mjesta uvijek pokazivali senzibilnost za potrebite, a pogotovo organizirane aktivnosti poput ove na državnoj razini, u to ne treba sumnjati jer potvrđeno je to više puta pa tako i ovom prilikom. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA