Bogat program "Slovenskog vikenda" u gradu Biogradu na Moru

Objavljeno: Nedjelja, 29. travnja 2018. 21:34
Ocijeni
(0 glasova)

Nakon svečanog dočeka slovenskih gostiju u Ribarskoj luci već tradicionalnom dobrodošlicom, klapskom pjesmom, ribama na gradele, te riječima dobrodošlice domaćina i predstavnika gostiju započela je manifestacija "Slovenski vikend".
Zamišljeno kao zabavno,kulturno i sportsko druženje gostiju, domaćina, ali i turista grada Biograda na Moru, bez sumnje je bio pun pogodak organizatora Turističke zajednice grada i Grada Biograda na Moru. Tim prije što je evidentno da je odaziv i na druga događanja u sklopu programa bio više nego zadovoljavajući.Tako je primjerice u subotu i nedjelju u prijepodnevnim satima na prostoru ispred zgrade Gradske uprave, točnije rivi, otvoren Sajam na temu Zeleni turizam. Predstavili su se gosti iz Slovenije odnosono gradovi partneri grada Biograda na Moru i to mjesta Slovenske Konjice, Moravske Toplice, Žalec, te Radlje ob Dravi.
Istom prigodom i na istom prostoru svoje ekološke domaće proizvode predstavili su i domaći otočni proizvođači, te je zanimanje na štandovima bilo doista veliko i zanimljivo događanje. Uz to, na sajmu su svoj rad i djelovanje predstavili i PP Vransko jezero, te u svojim prospektima i brošurama ponudili veliki izbor rekrativnog turizma.
Svoje usluge istaknuli su i djelatnici Fun Parka Biograd by Mirnovec inače zvani Gardaland, koji nudi veliki izbor zabave za najmlađe i odrasli.
Ovu Green zonu na rivi otvorili su, kao gost predstavnik Ministarstva, regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Uprava za otoke Milivoj Bratinčević, a koji je ovom prigodom naglasio kako su svi predstavljeni proizvodi djelo ruku naših vrijednih otočana te kao takvi predstavljaju pravo blago, ne samo otočno već i blago čitave naše zemlje s čim se spravom možemo ponositi.
Ispred grada domaćina goste i izlagače pozdravio je dogradonačelnik Marijan Stopfer, a ispred gostiju iz Slovenije, gradonačelnik grada Žalec Janko Kos.
Tijekom poslijepodneva  riva je još jednom posebno zažvjela i zašarenila se brojnim bojama natjecatelja u utrci Biograd Run. Sudjelovalo je preko 450 trkača u tri različite discipline. Utrka od jednog kilometra bila je predviđena za djecu s roditeljima, za odrasle je bilo predviđeno pet kilometara i to za amatere, te deset za one "prave" trkače, 10 kilometara.
Prvi i namlađi koji su trčali u pratnji roditelja, trčali su jedan krug oko Biograda na Moru, drugi dva kruga i treći tri kruga oko grada. Svi su se maksimalno trudili, a brojni posjetitelji na biogradskloj rivi navijali i uživali.
Isti dan u večernjim satima na pozornici u Ribarskoj luci nastupio je poznati slovenski Čuki bend, a on je još dodatno podigao raspoloženje već i tako dobro raspoloženih i opuštenih gostiju. Prema nekim podacima procjenjuje se da je u dva prethodna dana ove manifestacije u gradu boravilo preko 10.000 gostiju. Uz već spomenuto u nedjelju je u prijepodnevnim satima isplovila i regata koju svake godine organizira biogradski Yacht Club, a poznato je da su Slovenci veliki ljubitelji ovoga sporta pa je i sada bilo tako.
Do konca ove petodnevne manifestacije biti će još klapskih nastupa, kino predstava za najmlađe, izložba oldtimera, lude sedamdesete, trčanje oko Vranskog jezera, te šetnja do Fun Parka koja je zakazana za prvi svibnja.J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA