U gradskoj galeriji upriličena izložba skulptura u drvu

Objavljeno: Petak, 04. svibnja 2018. 13:05
Ocijeni
(0 glasova)

U prostorijama biogradske Gradske galerije postavljena je izložba skulptura u drvu pod nazivom "Stađuni" splitske autorice Karin Grenc.
Ova izložba upriličena je u suradnji s Zavičajnim muzejom grada Biograda na Moru, a otvorio ju je voditelj galerije Tonči Jeličić. Karin Grenc koja je zanimanju grafička dizajnerica, po rođenju i životnom opredjeljenju slikarica je učila od velikog čovjeka, slikara i profesora Mile Skračića.
Osim slikarstva, radi u kiparstvu i grafičkom dizajnu. Djela joj se nalaze u privatnim zbirkama po svijetu, a izlagala je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu od čega čak 32 puta samostalno. Svakako treba naglasiti da je česta sudionica likovnih kolonija i humanitarnih aukcija, a radi na "didovini" u Splitu, u Velom Varošu.
Mladu splitsku umjetnicu podržala je na ovom predstavljanju njezina sugrađanka i prijateljica akademska slikarica Ana Marija Botteri. Govoreći o stvaralaštvu mlade Karen, između ostalog je kazala, da je posebnost ove izložbe u njezinom nastajanju. Naime, od komada drveta koji uvijek služe kao podloga, izrastaju i niču likovi, forme oblici... Materijal kao što je drvo koje autorica čak ne kupuje, već dobiva od mnogih prijatelja, poznanika i ljubitelja njezinih skulptura.
Komad drveta to domaćeg biogradskog, dobila je Karin na dar i od voditelja biogradske galerije Tončija Jeličić. Inače specifičan je i njezin put stvaralaštva, kao i samog mjesta gdje njezini eksponati nastaju, jer nema tu nekog atelijea kakav bi se mogao očekivati, već je to radionica, i to prava radionica, koja je nekada davno bila kovačnica njezina djeda. Doista zanimljivo i dojmljivo, a gledajući pri tom njezine izloške u drvu nameće se sama rečenica možda kao podnaslov ove izložbe "Od kovačnice do Galerije".
Ugođaju na otvorenju ove  izložbe u Gradskoj galeriji doprinjelo je i muziciranje vrsnog saksafonista Tomislava Milačić. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA