Radionica fotografije "Foto Hrvatska"

Objavljeno: Petak, 04. svibnja 2018. 13:29
Ocijeni
(0 glasova)

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta održana je u gradu Biogradu na Moru jedna od radionica fotografije, koje diljem naše zemlje provodi "Foto Hrvatska".
Ovo je već treća radionica ove vrste u našem gradu, te je upriličena samo za naprednu skupinu. Sudjelovalo je ukupno 13, pretežito mladih fotografa, od čega najviše gimnazijalaca. Radilo se na više lokacija u samom gradu Biogradu na Moru, okolici, te na Pašmanu.
Važno je napomenuti da se radilo manualnom tehnikom što znači da se svaka postavka t.j. svaki kotačić na aparatu namještao rukama, a rezultati su više nego zadovoljavajući. Dakako da bi bila prava šteta sve to ne pokazati svojim sugrađanima, te je nakon odrađenih radionica načinjen odabir i pripremljena izložba u Zavičajnom muzeju koja je pobudila i veliko zanimanje domaćih žitelja. Svaki sudionik  mogao je izložiti po četiri svoja rada, a izložba je naslovljena "Svijet u bojama".
Ove foto radionice uspješno  provode bračni i umjetnički par Sanja Grgić Ćurić i Nikola Ćurić, a ove godine odradili su već 80 radionica diljem Hrvatske, kazali su nam oni. No, moramo istaknuti da u Biograd na Moru uvijek rado dolazimo, jer imamo punu podršku, pomoć i razumijevanje. Zahvalni smo Pučkom otvorenom učilištu i ravnatelju Slavku Adžiću Kapitanoviću kao i Zavičajnom muzeju i ravnatelju Draženku Samardžiću, što su nam omogućili da kvalitetno odradimo ovu radionicu, te njezine rezultate adekvatno prezentiramo u prostorijama Zavičajnog muzeja.
Svi sudionici dobili su zahvalnice za zalaganje, trud i izrazito jaku volju, kako je to kazala voditeljica Sanja, a posebno nam čini zadovoljstvo što su mnogi od njih vidno napredovali. Puno detalja su otkrili, usavršili i to nam je najveća nagrada, kazala je ona. Stoga su svim sudionicima dodjeljene zahvalnice za sudjelovanje uz još neke dodatne stručne napomene za još bolji pristup aparatu i bliskije druženje s njim. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA