Predavanje o energiji prirode

Objavljeno: Petak, 11. svibnja 2018. 13:38
Ocijeni
(0 glasova)

Drevna filozofija i njezina primjena u svakodnevnom životu ili nama laicima razumljivije kao energija prirode, bila je tema o kojoj je govorila Mateja Akengen Tomšić na svom predavanju u Gradskoj knjižnici grada Biograda.
Ova žena, čitav svoj život posvetila je istražvanju i proučavanju starih metafizičkih znanja o prirodi, ljudskom karakteru podsvijesti, te svim ostalim aspektima za koje joj suvremena edukacija nije dala odgovore.
Ovom prigodom posjetiteljima je predstavila drevnu filozofiju o životu pod nazivom IFA. Kazala je kako je to filozofija o ljudskom karakteru, predodređenosti prirodi, koja se u prirodnom obliku održala još jedino u Africi i to između Joruba plemena. Da bi ljudi prirodu bolje razumjeli i znali je upotrebljavati, IFA je različitim energijama dala imena, ljudski karakter, simbole i  specifično začenje koje zovu Oriše.
Koja je razlika u suvremenom načinu života naspram življenja u skladu s prirodom i dubljim razumijevanjem svrhe čovjeka. Kroz svoj dugogodišnji rad i istraživanje uz brojna iskustva Mateja je stekla i zvanje terapeut šamanskih tehnika, IFA svećenica, regresoterapeut, NLP majstor-praktik i spiritualni orijentator. S tako širokim spektrom znanja s ovog područja Mateja je spremno odgovarala na sva postavljena pitanja, te istaknula kako je bitno znati tko smo, gdje živimo i prema čemu želimo ići. No, na žalost današnji suvremeni, ubrzani način života, priječi nas da bar ponekad zastanemo, i dublje razmislimo. Ne samo o egzistenciji već i zdravlju ali i svom bitku uopće.
Stoga su ovakva predavanja prilika da ljude potsjetimo, jer neke  vrijedne i korisne drevne discipline zasigurno možemo utkati i u taj naš ubrzani žibvotni ritam te ga barem malo rasteretiti.J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA