Gradonačelnik primio nagrađene mažoretkinje

Objavljeno: Utorak, 29. svibnja 2018. 07:33
Ocijeni
(0 glasova)

Bronca, srebro i zlato, medalje koje su na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Župi Dubrovačkoj, osvojile mlade biogradske mažoretkinje Nina i Iva Erlić.
Povodom tih vrijednih priznanja primio ih je u gradskoj vijećnici gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez. Mlade talentirane mažoretkinje došle u pratnji svojih trenerica Laure i Božene Pešić, te Nives Jeličić predsjednice KUD "Kralj Tomislav" u čijem sastavu djeluju sve četiri mažoret formacije.
Ova priznanja na državnom natjecanju veliki su uspjeh i mi smo svi iznimno radujemo i ponosimo njima, kazala je predsjednica Nives. No dodala je pri tom, kako su djevojke nastupale u više kategorija, točnije svaka u svojoj formaciji ali i odvojeno. Tako se devetogodišnje Iva iz kategorije juniorki, uz brončanu medalju osvojenu u samostalnom nastupu natjecala i u kategoriji "Prvi korak" gdje je osvojila zlatnu medalju. Nešto starija 14-ogodišnja Nina članica je kadetkinja, a njezina srebrna medalja također je više nego važna i značajna jer ju je osvojila u doista velikoj konkurenciji mažoretkinja iz čitave Hrvatske. Uz to svakako valja naglasiti kako se uz našu Ivu i Ninu kojima slijede pripreme za Europsko natjecanje, na natjecanje plasirala i čitava kadetska formacija, jer su osvojile dovoljan broj bodova potreban za plasman za europsko natjecanje, koje će se održati na jesen u Srbiji kazala je Nives Jeličić. Iva i Nina samozatajne, na pitanje kako je bilo na natjecanju, odgovaraju, ma predobro i jedva čekamo nove nastupe. Iznimno talentirane i vrijedne dati će maksimim od sebe i na europskom u to uopće ne sumnjamo kažu njihove trenerice Laura i Božena. I one same bile su dugogodišnje članice biogradskih mažoretkinja te im pomažu na sve moguće načine, a poznato je da prava pomoć u pravom trenutku zlata vrijedi.
Zato će sada trenirati svakodnevno čitavo ljeto, a nastojati ćemo da već postojeću koreografiju usavršimo do maksimuma. Vjerujemo u svakom slučaju u dobre rezultate, jer svi smo veliki zaljubljenici u ples i kad glazba krene svi smo u svom elementu. Onda neka tako bude i na europskom prvenstvu, dodao je gradonačelnik Ivan Knez uz zahvalu, jer važno je dati maksimum u svemu što se radi. Vi ste već višestruko pokazale da uz talenat imate i jaku volju i srčanost. S novim odorama koje su kao što vidim doista vrlo lijepe znam da ćete  bez obzira na konačni plasman ostaviti lijep dojam i predstaviti dostojno svoje KUD-o i naš grad Biograd na Moru. Mogu vam samo zaželjeti svu sreću. Tim željama pridržujemo se i mi od srca. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA