Svečana primopredaja vatrogasnog vozila biogradskom DVD-u

Objavljeno: Utorak, 05. lipnja 2018. 14:59
Ocijeni
(0 glasova)

Biogradski vatrogasci biti će bogatiji za još jedno vatrogasno šumsko vozilo i to Renault 4 x4 koji je namjenjen za gašenje požara na otvorenim prostorima i intervencijama na teškim terenima.
Ovo vozilo vrijedno 250.000 kuna biogradskim vatrogascim uručili su članovi PUI-nevladine udruge, koja okuplja vatrogasce za međunarodne hitne slučajeve, Remy Desbois i Alan Deffontis, a primopredaji je nazočio i Stephane Tijardović, regionalni ataše za unutarnju sigurnost pri Francuskom veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj.
Primopredaja ovog vrijednog vozila obavila se ispred zgrade JVP grada Biograda na Moru, a vozilo i goste dočekali su u ime domaćina Darko Banić zapovjednik JVP, te Zapovjednik DVD-a Ante Katuša i predsjednik društva Ivica Kapitanović, dok je u ime gradske vlasti skupu nazočio dogradonačelnik Marijan Stopfer.
Ovo vozilo puno će nam značiti, jer ima puno opcija, a samim tim i više mogućnosti za bržu i kvalitetniju intervenciju na našem terenu. Lani smo imali veliku sezonu požara na čitavom području Dalamacije, tako da nam činjenica što imamo u posjedu  jedno ovakvo vozilo daje još veću sigurnost u brze i efikasne intervencije, jer kao što je poznato vatrogasci si uvijek nesebično pomažu. Drago nam je da smo uspostavili dobru suradnju, a usput i stekli prijatelje, kazao je zapovjednik Katuša.
Ataše, za unutarnju sigurnost pri franscuskom veleposlavnstvu u RH, gospodin Tijardović zahvalio se na srdačnom dočeku i dobrodošlici gradu Biogradu na Moru, te kazao kako je ovo peta akcija ove vrste u poslijednje dvije godine. Ovo je potvrda, dobre suradnje i povjerenja, a s temeljnim ciljem zaštiti živote i okolinu, kazao je on. Uz pozdrav i zahvalu prijateljima iz Francuske, Darko Banić zapovjednik JVP grada Biograda na Moru, naglasio je također važnost ove donacije ali i istaknuo i činjenjicu da su članovi biogradskog DVD-a i zaslužili, jer su se maksimalno angažirali na brojnim akcijama, a između ostalog u protekla dva mjeseca i na uređenju park šume Soline. Tu veliku akciju čišćenja šume i okoliša pohvalio je i dogradonačelnik Marijan Stopfer kazavši kako se slične aktivnosti nastavljaju i dalje, a ovo priznanje samo je poticaj da se ne odustaje, jer se upornost i marljivost na kraju uvijek isplate.
Potom su svim sudionicima ove akcije uručene zahvalnice od strane DVD-a, a uz goste iz Francuske, udruge POI,  zahvalnica je pripala i gradonačelniku Ivanu Knezu koji uvijek svestrano pomaže i podržava naše napore, kazao je uz zahvale svim akterima zapovjednik DVD-a Ante Katuša. Inače biogardski DVD ima 20-ak članova od čega 10 aktivnih, a raspolaže s 2 auticisterne jednim kombi vozilom za prijevoz, vatrogasnim zapovjednim vozilom, a ovo upravo pristiglo šumsko vozilo biti će posebno tretirano jer kako se u narodu kaže, gdje samo koza može, može i on. Kao takvo od neprocjenjive je važnosti za ovaju naš teren, a recimo još i to da bi stigao do Biograda na Moru prešao je čak 1.800 kilometara.J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA