Izložba učeničkih radova Osnovne škole Biograd

Objavljeno: Petak, 08. lipnja 2018. 13:39
Ocijeni
(0 glasova)

Na koncu svake školske godine zbrajaju se rezultati ali i čini pregled brojnih školskih izvannastavnih aktivnosti, te ih nastojimo zasluženo prezentirati široj javnosti.
Kazao je to otvarajući likovnu izložbu učeničkih radova ravnatelj biogradske OŠ profesor Jordanko Miloš. Riječ je o izložbi likovnih radova dvije skupine učenika od prvog do četvrtog razreda, koje djeluju u sklopu izvanastavnih aktivnosti, a vode ih učiteljice Ines Bogdanić i Dijana Milovac, te skupini "filmaša" koje vodi Maja Pilipović.
Ovom prigodom zahvaljujemo Zavičajnom muzeju i ravnatelju Draženu Samardžiću, koji nam uvijek izlazi u susret i ustupa prostor kao što je to ovom prilikom, kazao je ravnatelj Miloš. Imamo dvije skupine djece od prvog do četvrtog razreda, njih oko 50-ak, koja se znaju i žele likovno izraziti kazale su nam voditeljice likovne skupine Ines i Dijana. Što se tehnike tiče tu su uglavnom akvarel, pastele, kolaž, tuš, origami te posebno zanimljiva tehnika grataž. To je dakako samo dio radova koje su djeca tijekom godine radila i drago nam je da smo ih mogli izložiti široj javnosti.
Uz izložene radove svoje umijeće pokazali su i polaznici filmske skupine koja djeluje pri školi već nekoliko godina, kazala nam je voditeljica Maja Pilipović. Djeca su sama od ideje do tehničke i kompjutorske obrade pripremili animaciju, a za crtani film koji su prikazali nisu bili baš adekvatni uvjeti, no ima još puno ideja, mašte i volje da se pripreme i drugi filmski uradci, koji će uslijediti u što uopće ne sumnjamo.
Ova prigodno druženje učenika, učitelja i dakako roditelja, glazbom su uveličali polaznici glazbene škole Biograd i to na gitari Lovre Buča i Luka Macuka, dok je na klaviru zasvirala Dora Deur.
Uz prigodnu zakusku grickalice i sokove ovo je druženje na otvorenom prostoru u muzeju bilo još jedno lijepo druženje prije ljetnih praznika biogradskih osnovaca i djelatnika škole.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA