Printaj ovu stranu

Volonterska akcija! Pomozi obnoviti livadu

Objavljeno: Srijeda, 30. rujna 2020. 14:48

U subotu, 03. listopada 2020. godine, PP Vransko jezero obilježava svoj 21. rođendan bogatim programom. Poseban dio proslave posvećen je volonterskoj akciji obnove vlažne livade. Za volontere će biti osiguran ručak i ulaznice u adrenalinski park koji se nalazi u neposrednoj blizini Info centra Crkvine.

Više informacija o volonterskoj akciji možete pročitati na sljedećem linku: http://www.pp-vransko-jezero.hr/hr/volonterska-akcija-pomozi-obnoviti-livadu/.

Ovim putem vas pozivamo da se priključite proslavi Dana Parka i sudjelujete u volonterskoj akciji obnove livade – važnog hranilišta za brojne vrste ptica!
Zainteresirane volontere molimo da se prijave najkasnije do 1. listopada do 12 sati na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 023/383-181!

Opis posla

volonteri će uz pomoć alata (motike, grablje, štihače) kopati zemlju i zatrpavati rupe na livadi kako bi poravnali neravan teren i na taj način pripremili teren i omogućili za pravilnu košnju u narednim godinama.

Kada će se održati volonterska akcija?

3. listopada 2020. godine u vremenu od 9:00 do 14:00.

Gdje volonteri rade?

vlažna livada na zapadnoj obali Vranskog jezera, u neposrednoj blizini ornitološke postaje i info centra Crkvine.

Koje je radno vrijeme volontera?

3 sata.

Potrebna oprema

Alat (motike, grablje, štihače) – osigurava Park
Volonteri trebaju ponijeti rezervnu obuću za rad u blatnim uvjetima i dovoljno vode za piće !

Detaljni program

9:00 okupljanje volontera kod info centra Crkvine
9:00 – 9:30 uvod u volontersku akciju i podjela alata
9:30 – 12:30 poravnavanje livade
12:30 – 13:30 ručak
od 13:30 adrenalinski park

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero u suradnji s Udrugom Biom započela je s projektom očuvanja vlažnih livada na Vranskom jezeru. Cilj projekta je obnoviti vlažnu livadu na Vranskom jezeru koja je ugrožena zarastanjem te zajednički izraditi plan za dugoročno upravljanje vlažnim livadama. Projekt financira EuroNatur, neprofitna zaklada utemeljena s ciljem zaštite europske prirodne baštine. Kroz projekt se provode aktivnosti košnje, ručnog uklanjanja nepoželjne vegetacije kojom vlažna livada zarasta, stvaranje zelene barijere presadnjom i poravnavanje grbavog i degradiranog terena te će se izraditi plan košnje i održavanja vlažnih livada Vranskog jezera.

Volonterska akcija poravnavanja livade održat će se u sklopu proslave Dana Parka prirode Vransko jezero. Okrjepa za volontere će biti osigurana te će volonteri biti nagrađeni ulaznicama u adrenalinski park koji se nalazi u neposrednoj blizini info centra Crkvine u Parku prirode Vransko jezero. Ponesite dovoljno vode te obuću s kojom možete raditi u blatu!

Zainteresirane volontere molimo da se prijave najkasnije do 1. listopada do 12 sati na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 023/383-181!

Dodatne informacije

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA