Grad Biograd na Moru uveo novi servis za plaćanje računa – ePošta

Objavljeno: Petak, 24. veljače 2017. 07:51

Grad Biograd na Moru je svim građanima Grada Biograda na Moru i drugim korisnicima olakšao mogućnost plaćanja usluga uvođenjem još jednog servisa za plaćanje računa – servis ePošta.
Servis ePošta omogućuje korisnicima plaćanje računa te slanje i primanje elektroničkih dokumenata, pisama i poruka.
Da bi se korisnici mogli koristiti ovom uslugom, potrebna je prethodna registracija. Sam postupak  je vrlo jednostavan i obavlja se preko stranice www.eposta.hr gdje su sve mogućnosti zaprimanja računa objašnjene i pružene na izbor.
Servisu ePošta možete pristupiti i putem pametnih telefona i tableta preko aplikacije mPošta, koja je dostupna na Android i IOS operativnim sustavima. Korisnici mogu jednostavno preuzeti aplikaciju na App Storeu ili Google Playu i odmah započeti korištenje još fleksibilnije, jednostavnije i brže.
Račune za Grad Biograd na Moru od sada korisnici mogu primati elektronički u servis ePošta i platiti ih kreditnim i debitnim karticama svih banaka uz naknadu od 2,00 kn po računu.
Svi računi dostupni su u svakom trenutku ulaskom u eBox.
E-račun sadrži sve potrebne elemente koje račun treba imati te u sebi sadrži važne podatke za obračun PDV-a sukladno Zakonu o PDV-u. Standardiziran je i strukturiran oblik računa u elektroničkom obliku koji sadrži sve obvezne stavke propisane važećom regulativom.
Servis ePošta je povezan i sa sustavom e-Građani.
Korisničkim imenom i zaporkom kojom se pristupa servisu ePošta, omogućen je i pristup sustavu e-Građani gdje se mogu koristiti razne elektroničke usluge koje taj sustav omogućuje.
Uvođenjem ovog servisa Grad Biograd na Moru nastavlja sa unapređenjem kvalitete postojećih usluga te slijedi definiranu strategiju u dijelu smanjivanja negativnog utjecaja na okoliš u cilju povećanja kvalitete života građana Grada Biograda na Moru i ostalih korisnika usluga.

Dodatne informacije

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA