01. lipnja 2022.

Dan vrtića i dan otvorenih vrata

Biogradski dječji vrtić, koji je proteklih dana obilježio svoj rođendan, te najavio novi naziv koji će od sada nositi, a to ime naše poznate spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, tim je povodom upriličio i Dan otvorenih vrata koji je posjetio znatan broj djece, roditelja i građana grada Biograda kako bi se barem djelomično upoznali sa ovom odgojnom ustanovom i njezinim aktivnostima.

Cilj ovog dana, Dana otvorenih vrata je upoznavanje šire javnosti s odgojno obrazovnim radom vrtića i važnosti ranog i predškolskog obrazovanja, kazala nam je Esma Brzić, ravnateljica biogradskog vrtića.
Kako djeca žive i uče u našem vrtiću nastojali smo prikazati kroz naše izložene plakate sa prikazom prakse svake skupine, te kroz njihove razne aktivnosti i radionice unutar skupine. Jednako tako posjetitelji su imali priliku vidjeti i čuti kako se organizira odgojno obrazovni rad i s čime se djeca bave. Posebna prilika je to i za mališane koji će se tek na jesen upisati u vrtić, a već sada imaju priliku upoznati objekt i njegove „stanare“ te provesti vrijeme u zajedničkoj igri na otvorenom, te se uključiti u različite aktivnosti unutar skupina, a s ciljem lakše buduće prilagodbe na vrtić, dodala je ravnateljica Brzić.

Ovaj dan protekao je u radnoj, veseloj kreativnoj atmosferi, a što se sve moglo vidjeti doista je vrijedno pažnje. Poznato je naime da se kroz godinu obilježavaju svi značajniji datumi, a najčešće kroz edukativne radionice, a sve dakako kroz igru i zabavu koje djeca obožavaju.
Svakako vrijedi naglasiti kako je jedna od stalnih aktivnosti briga o očuvanju prirode, racionalnoj potrošnji električne energije, potrošnji vode, razvrstavanju otpada, recikliranju i slično. Svakako vrijedi istaknuti kako je briga o vrtićkom vrtu rezultirala i nagradom za naj vrt, što je svakako za svaku pohvalu.

Kroz brojne radionice za roditelje i s roditeljima, a u suradnji s Društvom „Naša djeca“ odrađeno je također niz edukativnih, kreativnih i zabavnih susreta, a samo neke od njih ostale su zabilježene na fotografijama vrtića.
Jedna od aktivnosti posebno zanimljiva mališanima su nastupi, izleti u prirodu, kazališta, muzeje…Sve su to pogodnosti za druženje u skupinama s vršnjacima, koje se kao takve pamte tijekom čitavog života. J. F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA