23. svibnja 2022.

SREDNJA ŠKOLA BIOGRAD - Dan škole i otvorenih vrata

Sretni smo i ponosni zbog postignutih rezultata na srednjoškolskim natjecanjima. Vrijedan i kvalitetan rad učenika i njihovih mentora u našoj maloj školi dobio je potvrdu na županijskim i državnim natjecanjima, kazao je ravnatelj Ivica Kero, kojem je Školski odbor nedavno 10-godišnji ravnateljski mandat produžio na još 5 godina

Srednja škola Biograd na Moru prigodnim, svečarskim programom proslavila je Dan škole. U odličnoj atmosferi u vidnom zajedništvu i motivaciji za rad nastavničkog i školskog osoblja, koji kao da „dišu k'o jedan“, vrhunac svečanosti u sportskoj dvorani bila je dodjela nagrada učenicima i učenicama koji su ostvarili izvrstan uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini.

Mala škola za velika djela
- Sretni smo i ponosni zbog postignutih rezultata na srednjoškolskim natjecanjima. Vrijedan i kvalitetan rad učenika i njihovih mentora dobio je potvrdu na županijskim i državnim natjecanjima, kazao je ravnatelj Ivica Kero, kojem je Školski odbor nedavno 10-godišnji ravnateljski mandat produžio na još 5 godina.

Srednja škola Biograd ima 275 učenika od kojih je 69 bilo na školskim natjecanjima. Na županijska natjecanja pozvano je 27 učenika, a na državna 8 učenika.
- Mala smo škola i s ponosom izgovaramo vaša imena, ponosno će Kero koji je zajedno s pedagoginjom Petrom Zdrilić uručivao prigodne nagrade najuspješnijim učenicima.

Nagrađeni učenici i mentori
Nagrađeni su: Marie Belamarić, 4.a, za 1. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije i 3. iz biologije (mentori Neda Erlić, Antonija Huljev Goleš); Leticija Živić, 3.a, za 2. mjesto na žup. natjecanju iz njemačkog jezika (Suzana Bobanović); Đina Čoko, 3.a, za 1. mjesto na žup. natjecanju iz njemačkog jezika i 5. mjesto na državnom prvenstvu iz istog predmeta (Suzana Bobanović); Mateo Mitrović, 3.a, za 3. mjesto na državnom natjecanju iz matematike i za 1. mjesto države u statistici (Ivana Jelenčić, Davorka Demo); Sara Brković, 3.b, za 1. mjesto u državi u statistici (Davorka Demo); Karlo Fuzul, 4.b, za 5. mjesto na državnom natjecanju – 43. dani tipkovnice, 5. mjesto u državi iz računovodstva, 1. mjesto u državi iz statistike (Kornelija Peraić, Davorka Demo); Zoi Lukić, 3.a, 2. mjesto u županiji u Art dizajnu (Ivana Burica); Lora Lucia Čirjak, 3.b, za izvanredni uspjeh na županijskom Lidranu i plasmanu na državno natjecanje (Marina Šarić); školska rukometna ekipa za 2. mjesto u županiji: Marta Vučkov, Petra Bakija, Simona Čirjak, Marta Vulin, Bruna Jeličić, Katarina Panđa, Luca Kulaš, Karla Gulan, Emmy Birkić, Lucija Orešković, Tea Orešković, Katarina Čirjak (Nedjeljka Bobanović).

Sasvim drugačija obrazovna ustanova
- U sklopu Dana škole održavamo i tradicionalne Dane otvorenih vrata. Ovom prigodom odlučili smo otvoriti vrata naše škole učenicima osmih razreda iz Biograda, Polače i Sv. Filip i Jakova koje smo pozvali da nam se pridruže na svečanosti nagrađivanja učenika, nakon čega je u školsko dvorištu uz prigodnu zakusku organizirano predstavljanje smjerova naše škole, naglasio je Kero,
Srednja škola Biograd na Moru je "sasvim drukčija škola". Kao rijetko koja škola u Zadarskoj županiji i šire realizirala je nekoliko značajnih EU Erasmus+ KA1 i KA2 projekata i trudi se svojim učenicima omogućiti pristup različitim izvorima znanja i vještina
- Uz prikupljene informacije o obrazovnim smjerovima za nadolazeće upise, osmaši su se mogli iz prve ruke uvjeriti što to radi jedan kuhar, konobar, prodavač, brodomehaničar, brodograditelj, ekonomist i gimnazijalac u Srednjoj školi Biograd na Moru, istaknuo je Kero, ravnatelj koji je već preko 20 godina voditelj Zbora mladih Magnificat u župi sv. Roka u Bibinjama.

Biogradski srednjoškolci i njihovi gosti, osmaši iz Biograda, Polače i Sv. Filip i Jakova, mogli su sudjelovati u prigodnoj tomboli, kušati delicije koje su pripremili kuhari pod vodstvom prof. Marina Banovića kao i bezalkoholne koktele konobara koje je organizirao prof. Petar Jureško.
V. Brkić

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA