07. srpnja 2023.

Otvorena najzabavnija vodena atrakcija na Jadranu vrijedna 7,5 milijuna eura! Pogledajte kako izgleda Aquapark u Biogradu na moru!

U očekivanju novog turističkog vala koji bi trebao opravdati najave o najboljoj sezoni do sada, nestvarno lijepe slike stižu iz Biograda na moru. Uz vatromet i dalmatinsku pjesmu u toj poznatoj turističkoj destinaciji u četvrtak je službeno otvoren najveći vodeni park u Dalmaciji.

Tobogani, skakaonice ili uživanje na valovima, samo je dio onoga što nudi, a što će uvelike upotpuniti turističku ponudu ne samo Biograda nego cijele Dalmacije.

Riječ je o projektu vrijednom 7 i pol milijuna eura, s čak 14 vodenih atrakcija, a kojim je dovršena priča o Dalmalandu, jedinom zabavnom parku u Hrvatskoj i regiji. Kako se moglo čuti i na svečanom otvorenju, spojem postojećih adrenalinskih i tematskih atrakcija s vodenim parkom, Hrvatska je stala uz bok nekolicini europskih zemalja koje imaju ovakvu vrstu turističkog sadržaja.

„Gradilište vodenog parka otvoreno je još prošle godine s ciljem povećanja posjetitelja za čak 60 posto. Kompletan park se sada ukupno prostire na više od 6,5 hektara od čega 2 hektra zauzimaju novootvorene vodene atrakcije“ - istaknuo je Josip Zurak, direktor marketinga u Dalmalandu.

Vlasnici zabavnog parka, domaći poduzetnici Darko Eškinja i Franjo Koletić, sigurni su da će proširenjem na vodeni dio ovaj dalmatinski brend postati još prepoznatljiviji u svijetu te tako i privući nove turiste željne aktivnog odmora.

„Ovo je pravi centar zabave za sve obitelji s djecom, bili oni veliki, mali ili tinejdžeri. Otvorili smo vodeni park na kojeg smo iznimno ponosni, sada je on i službeno postao dio zabavnog centra u Biogradu gdje već imamo veliki Fun park” - napomenuo je Franjo Koletić.

Na službenom otvorenju uzvanicima su predstavljene vodene atrakcije među kojima je i najveći tobogan u Hrvatskoj. Imena svih atrakcija povezana su s Dalmacijom, a ljubitelji adrenalina mogu birati među kompleksom bazena, skakaonica, uživanja na valovima, ali i jedinstvenom iskustvu spuštanja niz tobogan s vizualnim efektima u unutrašnjosti cijevi, kao i na toboganu koji mjeri brzinu spusta.

Kao mjesto koje je prvenstveno namijenjeno obiteljskom turizmu, vodeni park ponosi se bazenima za najmlađe, s mnoštvom zabavnog vodenog sadržaja.

Uz tvrtke iz Hrvatske, na izgradnji ovog vodenog parka sudjelovala je turska tvrtka Polin Wateparks, globalno poznata po tome što radi tobogane za više od 50 vodenih parkova diljem svijeta.

Dovršenjem vodenog dijela, jedini hrvatski zabavni park koji je otvoren prije šest godina, uz domaće bi goste trebao privući i sve veći broj stranih. Ako je suditi po atmosferi na svečanom otvorenju koje su mnogi iskoristili za uživanje u vodenim atrakcijama, već ovo ljeto mogli bi ostvariti rekordan broj posjetitelja.

Izvor tekst: Zadarski.hr

Izvor foto: Radio BnM facebook

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA