10. srpnja 2023.

Projekt CS "Torovi" unaprjeđuje vodoopskrbu i podržava razvoj zanatske zone u Zadarskoj županiji

Projekt u vrijednosti od 770.302,73 EUR unaprijedit će vodoopskrbu i potaknuti gospodarski razvoj u Zadarskoj županiji.

U sklopu kontinuiranih napora za poboljšanje vodoopskrbe i podršku gospodarskom razvoju, projekt izgradnje crpne stanice "Torovi", izmještanje dijela cjevovoda VS "Straža" - Pakoštane i vodoopskrbnog cjevovoda prema zoni zanatskih djelatnosti privodi se kraju u Biogradu na Moru. Ovaj važan projekt, vrijedan 770.302,73 EUR, provodi se u suradnji s tvrtkom Golemi, izvođačem radova, ANIVA-INŽENJERING d.o.o. iz Zadra, nadzornim tijelom, te DOKO DOM d.o.o. Zagreb, voditeljem projekta.

Ciljevi projekta su usmjereni na unapređenje vodoopskrbnog sustava i podršku razvoju industrijske zone u Biogradu na Moru te zone servisnih i zanatskih djelatnosti u Svetom Filipu i Jakovu. Uz osiguravanje dovoljnog tlaka u mreži za normalno funkcioniranje, projekt ima za cilj priključiti nove korisnike iz zone zanatskih i servisnih djelatnosti Općine Sveti Filip i Jakov te povećati hidrauličku stabilnost vodoopskrbnog sustava kapaciteta 15 l/s.

Ključni elementi projekta uključuju izgradnju crpne stanice "Torovi" koja će osigurati ispravnije i kvalitetnije funkcioniranje vodoopskrbe. Također, ugrađena je nova mjerna oprema koja će omogućiti nadzor sustava i smanjenje gubitaka vode. Dio projekta obuhvaća i izmještanje postojećeg cjevovoda DN 600 iz privatnih parcela radi poboljšanja opće infrastrukture.

Izvedeni radovi uključuju izgradnju 1.857 metara vodoopskrbnog cjevovoda i crpne stanice "Torovi", te su isti u završnoj fazi. Nakon probnog rada, zatražen je tehnički pregled radi izdavanja Uporabne dozvole. Sva potrebna dokumentacija za tehnički pregled već je pripremljena poručuju iz Komunalca d.o.o. Biograd na Moru.

Ovaj projekt, financiran kroz redovni program Hrvatskih voda i s 20-postotnim sudjelovanjem Naručitelja (JLS) Komunalac d.o.o. Biograd na Moru, od vitalnog je značaja za daljnji razvoj regije. Osiguravanje pouzdane i učinkovite vodoopskrbe ključno je za poticanje gospodarskog rasta, privlačenje novih investicija i poboljšanje kvalitete života stanovnika.

Projekt CS "Torovi" i izgradnja novog vodoopskrbnog cjevovoda prema zoni zanatskih djelatnosti predstavljaju važan korak prema ostvarenju ciljeva održivog razvoja u Zadarskoj županiji. Učinkovito korištenje vodnih resursa i modernizacija infrastrukture ključni su za osiguravanje bolje budućnosti za sve građane i gospodarski napredak regije.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA