30. travnja 2024.

Spektakularno otvaranje nove gradske ribarnice i pijace

Veliki, povijesni dan za Biograjke i Biograjce, pred nepreglednim mnoštvom nazočnih svih generacija na spektakularni način otvorena je moderna, u potpunosti natkrivena gradska ribarnica i pijaca sa svim potrebitim sadržajima, svojevrsni "trbuh grada" po najvišim EU standardima.

Vrpcu su presjekli ministrica poljoprivrede Marija Vučković, gradonačelnik Ivan Knez, predsjednica Gradskog vijeća Ivana Stamičar te dugogodišnje biogradske prodavačice na pijaci, Stana Jelić i Jelka Serdarević. Serdarević. Obred blagoslova predvodio je don Nikola Tokić.

Mjesto druženja, razgovora, smijeha, mediteranskog šarma

Prodajno bilo Biograda, rasta, napretka, druženja, razgovor, smijeha odisat će mediteranskim šarmom i imati društveni značaj koje takve tržnice i ribarnice imaju u dalmatinskom podneblju. Ribarnica i tržnica će predstavljati jedno od centralnih mjesta života svih Biograjki i Biograjaca te posjetitelja, poručio je gradonačelnik Knez.

Izvođač radova je bila tvrtka Relince d.o.o. Split, dok stručni nadzor vršio GIN Company d.o.o. Zadar. Nakon dvije godine u moderni objekt na svjetskoj razini vratile su se i prodavačice i ribari.

Senzacija otvaranja, slovenski pustolov Oli Walker

Svečanost je uveličao svjetski putnik i istraživač Oliver Tič (Oli Walker) iz Slovenskih Konjica koji je 5. travnja 2024. krenuo u svoju novu, nevjerojatnu avanturu.

Naime, ovaj Slovenac nakon što je prije nekoliko godina hodao od juga Argentine do Aljaske koji je trajao 996 dana i 25 tisuća kilometara, zaputio se pješice u društvu svog psa Carlitosa na višegodišnje putovanje gdje ima u planu posjetiti čak četiri kontinenta i 35 zemalja. I sve to pješice!

Pisma, okrjepa, nogometaši, rukometaši

Program je vodila biogradska novinarska Branka Pelicarić, dok su se za zabavu brinuli popularna Ivana Orlić sa pratećim sastavom Euphoria. Za sve je bilo fritula, mesne roštiljade, pečenih srdela i pića.

Prigodno su nagrađeni zlatni nogometaši i rukometaši, mlađi uzrasti HNK Primorac i RK Biograd.
Velimir Brkić

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA